Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Την Τέταρτη Κυριακή των Νηστειών 26 Μαρτίου 2023 ημέρα της Αποδόσεως της Εορτής του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας, το απόγευμα μεταβήκαμε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου παλαιάς Ριζαρείου όπου γίναμε δεκτοί από τους Σεβαστούς και φιλάγιους Πατέρες π.Νεκτάριο και π.Νικόλαο και τελέσαμε τον Κατανυκτικό Εσπερινό.Στον ιστορικό αυτόν Ναό ιερουργούσε ο Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως ο θαυματουργός ο οποίος επί 14 χρόνια διετέλεσε Διευθυντής  της  Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Προσκυνήσαμε τα Τίμια Λείψανα του Αγίου καθώς και το Πετραχείλι του ενώ στο Ιερό Βήμα είδαμε το Αντιμήνσιο από τα Εγκαίνια του Ναού με την υπογραφή Του όπως και Ιερά Σκεύη  με τα οποία λειτουργούσε ο Άγιος.Νοιώσαμε έντονη την Παρουσία του Αγίου Ιεράρχου και με συγκίνηση ακούσαμε τα όσα μας είπαν και δίδαξαν οι πατέρες του Ναού.

Τους ύμνους έψαλαν ο Πρωτοψάλτης μας κ.Ηρακλής Ασήμου βοηθούμενος απο τους Ηλία Χρήστου,Ευάγγελο Μελισσινό,Σεραφείμ Καρατζά και την μικρή Αναστασία Μοιρώτσου.

Λίγο αργοτερα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών τελουμένου του Kατανυκτικού Εσπερινού προσκυνήσαμε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄ και της Αγίας Νεομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας.

Την βόλτα μας στην όμορφη και γραφική Πλάκα αξιοποιήσαμε με το Προσκύνημα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου όπου επικονωνήσαμε με τον Αγιοταφίτη Ιερομόναχο π.Θαδδαίο και στον ιερό Ναό Αγίου Προφήτου Ελισσαίου όπου λειτουργούσε ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς.Ήταν μια οφέλιμη από πλευράς Πνευματικής απογευματινή εξόρμηση την οποία ευχαριστηθήκαμε.

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA