Μη νομίζεις ότι τις προσευχές, τη Θεία Μετάληψη και τους άλλους πνευματικούς σου αγώνες, τα χρησιμοποιείς για να πετάξεις το σταυρό απο πάνω σου, αλλά για να τον σηκώνεις με περισσότερη δύναμη και για μεγαλύτερη δόξα του Χριστού. Αγ. Νικόδημος ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Στη μοναχική εμπειρία είναι τρόπος ζωής τα πάντα να γίνονται με ευλογία. Πριν οποιοδήποτε έργο να προηγείται προσευχή, να γίνεται αίτημα για ευλογία και να κλείνει η ημέρα με δοξολογία και ευχαριστία. Αυτο πηγάζει μέσα από την διδασκαλία της Αγίας Γραφής "Πάντοτε, χαίρετε, ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε, ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε» (Α΄ Θεσ. ε΄ 16-18)".

Ασφαλώς το παραπάνω δεν ισχύει μόνο για τους μοναχούς αλλά για κάθε χριστιανό που αισθάνεται την παρουσία του Θεού στη ζωή του συνεχώς. Πόσο άραγε άλλαζε η οπτική μας αν ζούσαμε λατρευτικά τον Θεό! Πνεύμα ο Θεός, και τους προσκυνούντας αυτόν εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν» (ΙΩΑΝ. 4, 24).Αντί να ζούμε τον φόβο της αμαρτίας, της απελπισίας, της απόγνωσης, να ζούμε τον Ιησού Χριστό.
Δημήτριος Τζαφέρης Θεολόγος
Λαμπαδάριος Ιερού μας Ναού

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA