Ο χρόνος της ζωής μας είναι ένα δάνειο που μας χαρίζει ο Θεός. Το δάνειο πρέπει να το επιστρέψουμε σε ένα βιβλιάριο που θα έχει τα έργα μας, καθώς και τα ένσημα που έχουμε κολλήσει σε αυτή την ζωή, για να μας δώσει ο Θεός στη συνέχεια την αιώνια σύνταξη στη Βασιλεία των Ουρανών. Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου ΑνδρέαΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

Μία από τις Μεγαλύτερες Εορτές της Αγίας  μας Εκκλησίας είναι και εκείνη της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού η οποία προσελκύει πολλούς πιστούς στην Λατρεία για να ασπασθούμε  με φόβο, για τις αμαρτίες μας και χαρά για την Σωτηρία που πηγάζει από την Θυσία του Αναμάρτητου,το Τίμιο Ξύλο πάνω στο οποίο χύθηκε το Πανάχραντο Αίμα του Λυτρωτή μας και να λάβουμε ως ευλογία τον βασιλικό  για το σπίτι μας  και την καθημερινότητα μας .

Την Τετάρτη στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 τελέσαμε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια με σεμνότητα και ιεροπρέπεια την Κατανυκτική Τελετή της Υψώσεως.

Αλλά και οι  Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού και ο Χαιρετιστήριος Κανόνας, φανερώνουν την αλήθεια ότι ο εν Αυτώ Σταυρωθείς δώρησε την Χαρά σε όλον τον κόσμο γι αυτό και  Τον ευλογούμε και Τον προσκυνούμε εκ βάθους καρδίας με ευγνωμοσύνη και ευχαριστία.


Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA