Μὲ τὸ τραγούδι καὶ τὸ γέλιο, μὲ τὴν λαχτάρα τῆς ψυχῆς καὶ μὲ τὸ θάρρος ποὺ μᾶς δίνει ἡ δύναμη τῆς προσευχῆς παίρνουμε δρόμο καὶ κινᾶμε κι’ ὅλο τραβᾶμε μπρὸς γοργοὶ καὶ τ’ ἅγιο μήνυμα σκορπᾶμε τοῦ λυτρωμοῦ σ’ ὅλη τὴν γῆ (Ι.Βερίτης).Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Ένα ακόμη έτος ανήκει πλέον στο παρελθόν .Ένα ακόμη έτος τελείωσε, έσβησε  και βυθίστηκε στην αιωνιότητα. Ένα έτος γεμάτο από πόνο και θλίψη, βάσανα και στενοχώριες, αρρώστιες και θανάτους, δυσάρεστες ειδήσεις για διαζύγια και τσακωμούς, για εγκλήματα και διαφθορά, για ανηθικότητα και βία, γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Χθες τα μεσάνυκτα το 2021 έφυγε και στην θέση του ήλθε το 2022.Το υποδεχθήκαμε με φιέστες και βεγγαλικά, με τραγούδια και χαρές ,με γλέντια και πανηγυρισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, για να ξεγελάσουμε τον εαυτό του ο καθένας μας ,ότι στον καινούργιο χρόνο ο πλανήτης μας θα κολυμπά σε πελάγη ευτυχίας, προόδου και ευμάρειας και ότι όλα θα είναι ρόδινα και ωραία.

Σαν να λύσαμε όλα τα προβλήματά μας. Σαν να πατάξαμε το έγκλημα και εξαφανίσαμε την αδικία, σαν να έφθασε σε μηδενική βάση ο αριθμός των ανέργων, σαν να μην υπάρχουν πεινασμένοι ούτε υποανάπτυκτοι λαοί, σαν να εξέλιπαν οι μέθυσοι και οι αλκοολικοί ,σαν να ανήκουν στο παρελθόν οι σκελετωμένες στρατιές των ναρκομανών και σαν να έπαψαν να πουλάνε τον λευκό θάνατο οι έμποροι της νύχτας. Σαν να μην θερίζει ο αδίστακτος καρκίνος και το είτζ, σαν να μην γίνονται πωλήσεις λευκής σαρκός στα μοντέρνα σκλαβοπάζαρα, σαν να έχουν εξαφανισθεί οι παιδεραστές  και τόσες άλλες σκοτεινές πλευρές που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη πραγματικότητα. Οι λαοί πλέον ζουν ειρηνικά και όλοι οι άνθρωποι αγαπημένοι και αδελφωμένοι υποδέχονται γεμάτοι αισιοδοξία τον καινούργιο χρόνο. Αυτήν τουλάχιστον την εικόνα έδωσαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί.Οι ψευδαισθήσεις όμως δεν διαρκούν για πολύ και τα φώτα γρήγορα σβήνουν και  εμείς προσγειωνόμαστε στην θλιβερή πραγματικότητα. Δυστυχώς τίποτε από όλα αυτά δεν στάθηκε δυνατόν να ξεπεράσουμε και καμία κοινωνική πληγή να θεραπεύσουμε .Οι πάσης φύσεως μάστιγες, η αγωνία και η θλίψη των ανθρώπων έφθασαν στο αποκορύφωμα και η ζωή όλων μας κατάντησε μία κόλαση πριν από την αιώνια κόλαση.

Και εμείς οι Χριστιανοί που ζούμε σε αυτόν τον αλλοπρόσαλλο κόσμο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Κύριο μας, ο Όποίος μας αξίωσε να αντικρίσουμε τον καινούργιο χρόνο που η χάρις και η ευλογία της Παναγίας και των Αγίων σκεπάζει, με την ελπίδα πως θα διορθώσουμε την ζωή μας, πως θα μετανοήσουμε ειλικρινά, πως θα βελτιώσουμε τον χαρακτήρα μας και θα τον βοηθήσουμε να σκέφτεται, να κινείται και να ενεργεί σύμφωνα με τον νόμο και το θέλημα του Θεού. Γιατί η παράταση της ζωής μας ,το ότι δηλ. διαβήκαμε το κατώφλι ακόμη μιας χρονιάς, πρέπει να στοχεύει στην διόρθωση της ζωής μας, στη ειλικρινή και με έργα μετάνοια μας και στον ασταμάτητο αγώνα  για τον αγιασμό και την σωτηρία της ψυχής μας.

Ευχαριστούμε τον Θεό και τις ευχαριστίες μας τις εκφράζουμε με αποφάσεις για μια νέα και όμορφη ζωή, απαλλαγμένη από τα πάθη και τις αδυναμίες που μας οδηγούν σε  σύγκρουση με το θέλημα του Θεού. Τον ευχαριστούμε , υποσχόμενοι να χρησιμοποιήσουμε τον καινούργιο χρόνο για το δικό μας καλό, για του αδελφού μας την προκοπή και για την δόξα του Αγίου Ονόματος του Κυρίου μας.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA