Ο χρόνος της ζωής μας είναι ένα δάνειο που μας χαρίζει ο Θεός. Το δάνειο πρέπει να το επιστρέψουμε σε ένα βιβλιάριο που θα έχει τα έργα μας, καθώς και τα ένσημα που έχουμε κολλήσει σε αυτή την ζωή, για να μας δώσει ο Θεός στη συνέχεια την αιώνια σύνταξη στη Βασιλεία των Ουρανών. Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου ΑνδρέαΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

“Δι’ ευχών των αγίων…” Η θεία Λειτουργία δεν τελειώνει. Γιατί είναι η “ίδια η Βασιλεία του Θεού που επεκτείνεται “εις αιώνας αιώνων”. Διευρύνει τους τοίχους του ναού ως τα πέρατα του κόσμου.

Ο κάθε λειτουργημένος άνθρωπος, χορτασμένος και ξεδιψασμένος από την “ουράνια βρώσιν και πόσιν”, πορεύεται προς την καθημερινή ζωή για να συναντήσει τους άλλους ανθρώπους, που τις περισσότερες φορές πεινούν και διψούν για αγάπη, δικαιοσύνη, κατανόηση, ευσπλαχνία.

Η συνάντηση μαζί τους είναι – θα πρέπει νάναι – συνάντηση – πρόσκληση για να γευτούν κι αυτοί τη νέα ζωή που ο Χριστός έφερε στον κόσμο. Η υπαρξιακή του μαρτυρία, τού κάθε λειτουργημένου χριστιανού, θα αποδείξει αν η Λειτουργία έγινε πραγματικά αποδεκτή.

Ο Ιησούς έστειλε τους μαθητές Του να πορευτούν “έως εσχάτου της γης” και να γίνουν “μάρτυρες” όσων έζησαν και είδαν κοντά Του. Σήμερα στέλλει πάλι τους χριστιανούς, που “ψηλάφισαν” και γεύτηκαν την γλυκύτητα της παρουσίας Του στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, για να γίνουν μάρτυρες πως ο Θεός αγαπά τον κόσμο, προσφέρει τον Υιόν Του, θυσιάζεται για να ζήσει ο κόσμος.

 

π. Ανδρέας Αγαθοκλέους

 

Πηγή: isagiastriados.com

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA