«Παιδί, ξέρεις τι γίνεται με την ελεημοσύνη; Δίνει ο κόσμος κουρελόχαρτα και αγοράζει Παράδεισο!» Άγιος Αθανάσιος Χαμακιώτης ο ελεήμωνΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

Στον ύμνο της ημέρας γράφεται:"Ο καθαρώτατος Ναός του Σωτήρος... σήμερον εισάγεται εν τω οίκω Κυρίου..." .

Η Παναγία ονομάζεται "Ναός καθαρώτατος" που εισέρχεται στον επίγειο ναό του Θεού.

Στην εικόνα της εορτής παριστάνεται το Άγιο ζεύγος, Ιωακείμ και Άννα, να παραδίδουν τον καρπό Τους,την Θεοτόκο,στον τότε Αρχιερέα.

Σύμφωνα με την παράδοση παρέμεινε η Μαριάμ στο Ναό μέχρι λίγους μήνες προ του Ευαγγελισμού. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή πλέον η συνήθεια, οι γονείς να παραδίδουν τα παιδιά τους στο Ναό.

Αλλά παραμένει η υποχρέωση να τα κρατούμε καθαρά.Η καθαρότητα είναι ψυχική. Να εμπνεύσουμε τα παιδιά στα ανώτερα!Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να τηρούν τις προϋποθέσεις της θείας κοινωνίας. Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να είναι ελεήμονα,για να ελεηθούν στη ζωή τους. Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να ζητούν πόσα θα προσφέρουν και όχι μόνο πόσα θα λαμβάνουν.

Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να  αγαπήσουν το φυσιολογικό. Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να αγαπούν καρδιακά και όχι μόνο με τα χείλη. Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να μας θυμούνται, για όσα θα τους μάθουμε και όχι για όσα θα τους "αφήσουμε".

π.Σπ.Ρ.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA