«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     To πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Δεκαπενταυγούστου στον Ναό μας έχει ως εξής.Καθημερινώς το πρωί απο 7.00 π.μ έως 8.30 π.μ τελούνται η Ακολουθία της Α΄,της Γ΄και της ΣΤ΄Ώρας και η Θεία Λειτουργία.Κατά την τέλεση της Προσκομιδής πολύ νωρίς το πρωί μνημονεύονται τα Ονόματα των Ζώντων και των Κεκοιμημένων.

     Το εσπέρας στις 7.00 μ.μ αναγινώσκεται η Θ΄ Ώρα και ψάλλεται ο Εσπερινός με Είσοδο και ακολουθεί ο Μικρός και  ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας (έναλάξ) -εκτός απο τα Σάββατα 4 και 11 την Κυριακή 5 και την Τρίτη 14 Αυγούστου- κατά την διάρκεια του οποίου μνημονεύονται τα Ονόματα των Ζώντων ενώπιον της Θεομητορικής Εικόνος.

     Μετά την παράκληση ακολουθεί το Μικρό Απόδειπνο, οι Χαιρετισμοί,η Μετάληψις και οι Ακολουθίες Μεσονυκτικού και Όρθρου σύμφωνα με το Ρωσικό Τυπικό ούτως ώστε οι πιστοί να εξυπηρετούνται και να διευκολίνονται την επαύριον με την νωρίς το πρωί απόλυση της Θ.Λειτουργίας.

     Την Τετάρτη 8 Αυγούστου μετά την Παράκληση θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ευχελαίου Υπέρ Υγείας και θείας Βοηθείας όλων μας.

     Την Κυριακή 12 Αυγούστου απο 9.00 μ.μ έως 12.30 ν.θα τελεσθεί Αγρυπνία για τον ''Ευαγγελισμό της Κοιμήσεως ''.Μετά το πέρας θα προσφερθεί Τράπεζα (νηστίσημο δείπνο)για όλο το εκκλησίασμα.

     Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο μετά την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία και την ομαδική αρτοκλασία  θα ψαλλούν τα Εγκώμια της Κοιμήσεως ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας μας.Στην αρτοκλασία και στον στολισμό του Επιταφίου μπορούν να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν.

     Το απόγευμα της Θεομητορικής Εορτής μετά τον Εσπερινό τελείται η ειδική Παράκληση της Κοιμήσεως ενώ ο Επιτάφιος παραμένει στο μέσον του Ναού μέχρι και την 23 Αυγούστου ημέρα της Αποδόσεως της Εορτής.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA