Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

       Παρόλο το τσουχτερό κρύο αλλά και το χιόνι που έπεφτε απο τις 11 η ώρα και μετά, οι Φιλάγιοι και Φιλακόλουθοι πιστοί δεν  δίστασαν να οδηγήσουν τα βήματά τους  στον Ναό  για να συμπροσευχηθούν αγρυπνούντες, αφού η αγάπη για τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο αναχαίτισε τις όποιες δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν απο την ξαφνική κακοκαιρία που εκδηλώθηκε.

      Και ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικό να βλέπει κανείς άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών  που είτε πέρασαν να ανάψουν το κεράκι τους είτε παρέμειναν μέχρι τέλους ,ακόμη και μωρά παιδιά με τις μητέρες τους να δημιουργούν το αδιαχώρητο μπροστά στο Τίμιο Λείψανο και να ευχαριστούν τον Άγιο Νικόλαο τον Νέο για την εδώ και Δέκα (10) χρόνια σωματική του Παρουσία η οποία χαρίζει Ευλογία, Χάρη,Στήριξη,Παρηγορία,Ελπίδα,Υγεία και Θεραπεία σε όσους  με πίστη ειλικρινή το ασπάζονται.

     Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 λοιπόν τελέσθηκε η καθιερωμένη Αγρυπνία για την έλευση του Τιμίου λειψάνου η οποία περιελάμβανε τις Ακολουθίες του Αποδείπνου και των Χαιρετισμών του Αγίου,τον Μεγάλο Εσπερινό με την Λιτή και την αρτοκλασία,τον Εόρτιο Όρθρο με την χρίση των πιστών απο την κανδήλα του Τιμίου Λειψάνου και την Κατανυκτική και Πανηγυρική ταυτόχρονα, Θ.Λειτουργία με την ευλογία του κολλύβου του Αγίου.

      Στην νυκτερινή λατρεία προεξήρχε ένας εκλεκτός προσκεκλημένος μας φίλος πνευματικός και Αδελφός,ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού Βόλου Αρχιμανδρίτης π.Νεκτάριος Υφαντίδης ο οποίος έκανε πολλά χιλιόμετρα και μεγάλη θυσία για να συμμετάσχει ευλογών και οικοδομών με τον Θεολογικό του λόγο το εκκλησίασμα που γέμισε κυριολεκτικά τον Ναό συλλειτουργούντος και του Παν.Αρχιμ.π.Πολυκάρπου Καραμαρούδη Εφημερίου του Ι.Ν Αγ.Τριάδος Βαγίων.

    Τους ύμνους  που έγραψε ειδικά για την επέτειο η ταλαντούχος Υμνογράφος Καθηγουμένη της Ι.Μ Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων Γερόντισσα Ισιδώρα έψαλαν οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Μαζαράκι Βαγίων με τον δικό τους Μοναστηριακό τρόπο κάτι που συνεπήρε όλους και τους κατένυξε.Η Γερόντισσα Ευπραξία, η Σεμνή Καθηγουμένη της Ι.Μονής του Αγίου Ιωάννου Του Θεολόγου Μαζαράκι Βαγίων, δεν μπόρεσε να παραστεί για λόγους υγείας,  όμως νοερά ήταν ανάμεσά μας συγχαίροντας και συναγαλλομένη αφού Εκείνη τον Δεκέμβριο του 2000 μας εδώρησε τον Πολύτιμο αυτόν Θησαυρό το απότμημα από τα λείψανα του Οσιομάρτυρος.

Μετά την Ακολουθία παρετέθη Τράπεζα στο Ενοριακό Κέντρο προς τιμήν των φιλοξενουμένων μας,του Γέροντος Νεκταρίου και των Μοναζουσών, τους οποίους ευχαρίστησε ο Εφημέριος για την παρουσία τους καθώς και όλους, Ενορίτες και φίλους της Ενορίας μας ευχόμενος τα δέοντα και κυρίως να μας αξιώνει ο Θεός να εορτάζουμε την επέτειο αυτή για πολλές δεκαετίες.

 

         Από την Ακολουθία της Λιτής.

          Ο Χορός των Μοναζουσών.

           Ο Παν.Αρχιμ.π.Νεκτάριος λειτουργών.

Απο την ατμόσφαιρα έξω από τον Ναό την ώρα της Αγρυπνίας.

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA