Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

  

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ

      Με συναισθήματα λύπης και χαράς τιμήσαμε την επέτειο της Αλώσεως της Βασιλεύουσας του Βυζαντίου η οποία συνέβη την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαίου 1453.Αισθανθήκαμε λύπη για την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως και την εδώ και 557 χρόνια σκλαβιά της στα χέρια των Οθωμανών , αλλά και χαρά και αισιοδοξία για την παρουσία στην εκδήλωση δεκάδων παιδιών και νέων αφού αυτή σήμανε την λήξη της Νεανικής Κατηχητικής Χρονιάς που πέρασε.

       Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 στο προαύλιο του Ναού μας μπροστά στην γιγαντοαφίσα με σχετικό θέμα που δέσποζε μέρες πρίν και κάτω απο τους ήχους τραγουδιών και Θρήνων που η λαική μούσα έγραψε για να τιμήσει το μεγαλείο της Πόλης,τον μαρμαρωμένο Βασιλιά,τους Γενναίους Υπερασπιστές της αλλά και για να καλλιεργήσει την ελπίδα,την προσμονή, την λαχτάρα...

     Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Ευσεβή Βασιλέα Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο και τους συν αυτώ αγωνισαμένους και έγινε επίκαιρη ομιλία απο τον Καθηγητή Θεολογίας κ.Αλέξανδρο Σταυρόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στα πρό της αλώσεως και στα μετά με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.Στην συνέχεια το Χορευτικό Τμήμα του Ναού μας  με την φροντιδα της Χοροδιδασκάλισσας κ.Σοφίας Κωνσταντινίδου Προέδρου του Θηβαικού Χορευτικού Συλλόγου Τερψιχόρειον παρουσίασε με καμάρι και λεβεντιά Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς.

       Κατόπιν προσφέρθηκαν τα δύο Βραβεία στους ισάριθμους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου μας Κωνσταντίνο Ε.Βαρθαλάμη και Ιωάννη Λ.Σταυρίδη οι οποίοι σήκωσαν την γαλανόλευκη Σημαία μας κατά τις αντίστοιχες Εθνικές μας Εορτές, εις μνήμην των Μακαριστών Ιερέων π.Γεωργίου Μακρυγένη και π.Αλεξάνδρου Αγγουριά,όπως έχει καθιερωθεί εδώ και δώδεκα χρόνια σαν ελάχιστο δείγμα ενδιαφέροντος και αγάπης για τα νειάτα της συνοικίας μας.Τιμητική διάκριση για την ανιδιοτελή Προσφορά της επιδόθηκε και στην κ.Σοφία Κωνσταντινίδου με την ευχή να πρωτοστατεί πάντοτε στα καλά έργα που καλλιεργούν την ανθρώπινη ψυχή.

      Στο τέλος της εκδηλώσεως δόθηκαν Αναμνηστικά στα παιδιά που συμμετείχαν στις Νεανικές Συνάξεις με πολλές ευχαριστίες για την συνεπέστατη ανταπόκρισή τους.Ευχαριστίες ακούσθηκαν και για τους Γονείς των παιδιών που εμπιστεύονται στην Ενορία τα παιδιά τους καθώς και η διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία θα κάνει το καλύτερο για την πνευματική τους πρόοδο.

     

 Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι π.Αθανάσιος Αθανασίου,π.Λουκάς Κορογιάννος, π.Νικόδημος Κάστιζας, π.Κωνσταντίνος Νικολάου,π.Χρήστος Δελής και πάρα πολλοί Ενορίτες και φίλοι της προσπάθειας που γίνεται για να βιώνουν τα παιδιά και οι νέοι μας την Ελληνορθοδοξία.

Στον σύνδεσμο ο Ναός μας -φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε αρκετές φωτογραφίες απο την εκδήλωση μας.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA