«Οι ωραιότερες στιγμές που έζησα ήταν της αδικίας. Όποιος δέχεται τον άδικο, δέχεται τον αδικημένο Χριστό στην καρδιά του». Αγιος Γέρων ΠαίσιοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

H EΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Στις 3 Ιανουαρίου 2001 αφιερώθηκε το Δεξιό Κλίτος του Ναού μας στο όνομα του Οσιομ.Αγίου Εφραίμ του Νεοφανούς, όπου και τοποθετήθηκε  η ασημοσκέπαστη Ιερά Του Εικόνα.Απο τότε κάθε χρόνο εορτάζουμε πανηγυρικά την ανάμνηση της ευρέσεως των Λειψάνων Του απο την Μακαριστή Γερόντισσα Μακαρία, Ηγουμένη της Ι.Μ των Αμμώμων Ν.Μάκρης Αττικής το 1950, και με ευλάβεια προσκυνούμε το τεμάχιο απο τα Λείψανά του που φυλάσσονται στον Ναό μας.Την Εορτή επιμελείται ιδιαιτέρως το ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ προστάτης του οποίου είναι ο Άγιος όπως και των Έργων της Αγάπης και της Φιλαδελφίας της Ενορίας μας.

Το Σάββατο εψάλη ο Μεγάλος Εσπερινός και κατόπιν στο Ενοριακό μας Κέντρο μέσα στα πλαίσια λιτής και σεμνής τελετής βραβεύθηκαν οι νέοι φοιτητές που προέρχονται απο την Ενορία μας.Πρόκειται για τις φοιτήτριες Δήμητρα Κολοκούρα (Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστ.Αιγαίου-Μυτιλήνη), Βασιλική Σαμαρτζή(Παιδαγωγικό Δημ.Εκπαίδευσης-Ιωάννινα),Ουρανία Καναρή (Ιστορικό Αρχαιολογικό-Ιωάννινα), Θεοδώρα Κοτώρου (Πληροφορικής και Μ.Μ.Ε -Πάτρα) και Μαρία Μυλωνά (Ιστορίας Αρχαιολογίας-Βόλος). Στις πιο πάνω προσφέρθηκαν τα Βραβεία και τα χρηματικά Επιδόματα σε ένδειξη αγάπης,ενδιαφέροντος και στοργής εκ μέρους της Πνευματικής τους Μητέρας που είναι η Ενορία.

Το πρωινό της Κυριακής μετά την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ του Δ.Σ του Ε.Τ.Α, και για όλους όσοι στηρίζουν το Φιλανθωπικό έργο μας.Αφου ευχαρίστησε όλους ο Εφημέριος για την παρουσία τους και για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια, τους προσκάλεσε στο Ενοριακό Κέντρο όπου οι Κυρίες του Ε.Τ.Α  είχαν ετοιμάσει εκτος απο τον Κυριακάτικο καφέ διάφορα νόστιμα εδέσματα για να περιποιηθούν τους καλεσμένους τους.Πραγματικά το Ενοριακό Κέντρο για μιά ακόμη φορά δέχθηκε τις δεκάδες Αδελφών μας που ήλθαν να πάρουν ένα αντίδωρο ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας.

Το απόγευμα μετά τον Εσπερινό εψάλη η Παράκλησις στον Άγιο και ολοκληρώθηκαν οι Λατρευτικές Εκδηλώσεις προς Τιμήν Του.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA