Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Eπισκέψεις  αγάπης

Όπως έχουμε καθιερώσει εδώ και χρόνια, μετά τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου να εξορμούμε προς κάποιο  Φιλανθρωπικό Κέντρο,έτσι και φέτος στραφήκαμε προς το Δρομοκαίτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο όπου περιθάλπονται ψυχικώς ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποί μας.Την Τρίτη λοιπόν 19 Ιανουαρίου 2010 το Δ.Σ του ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ πλαισιωμένο απο μία μικρή ομάδα κυριών, πραγματοποιήσαμε την επίσκεψή μας και προσφέραμε διάφορα δώρα με σκοπό να διανεμηθούν στους ελάχιστους Αδελφούς μας.

Την ομάδα μας υποδέχθηκε ο Ευγενέστατος Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ.Νικ.Τσικής ο οποίος μίλησε με θερμότατα λόγια για το φιλανθρωπικό Έργο της Εκκλησίας και ευχαρίστησε για την προσφορά.Στην συνέχεια ο κ.Παναγ.Πιγκιός, Εργοθεραπευτής στο Νοσοκομείο εδώ και δεκαετίες, μας ξανάγησε στους χώρους δραστηριότητας των ασθενών και μας μίλησε για τις σύγχρονες μεθόδους που ακολουθούνται για το καλό τους.Με βάση τα όσα ακούσαμε διαπιστώσαμε  οτι η Εργασία που γίνεται είναι υπεύθυνη,ανθρώπινη, συνεπής και πολλές φορές αποτελεσματική.

Αφού συναντήσαμε αρκετούς απο τους ασθενείς και επικοινωνήσαμε με εγκαρδιότητα μαζί τους, τελέσαμε δέηση στο Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου που τιμάται στο όνομα των Αγίων Αναργύρων.Προηγουμένως προσκυνήσαμε και στον Ι.Ν Αγ.Βαρβάρας Χαιδαρίου που ανήκει στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 το απόγευμα επισκεφθήκαμε το Εκκλησιαστικό μας Γηροκομείο στην Λιβαδειά όπου είχαμε την χαρά της επικοινωνίας με τους γέροντες και τις γερόντισσες που φιλοξενούνται εκεί υπο την αγάπη και την στοργή της Τοπικής μας Εκκλησίας.Για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και για την αντιμετώπιση των τεραστίων εξόδων που απαιτούνται για την πορεία του προσφέραμε ένα χρηματικό ποσό καθώς και λάδι.

Μας υποδέχθηκαν με πολλή ευγένεια η υπεύθυνη του Ιδρύματος κ.Μάρθα Καλκανδή καθως και το προσωπικό το οποίο αναλώνεται καθημερινά στην εξυπηρέτηση των 60 και πλέον γερόντων που βιώνουν την δύση της ζωής τους με αξιοπρέπεια και αγάπη.

Κατόπιν προσκυνήσαμε στην Ι.Μ Αγίου Νικολάου Του Νέου Καμπιών Ορχομενού, συμμετείχαμε στην Εσπερινή Ακολουθία και απολαύσαμε την Μοναστηριακή Φιλοξενία του Γέροντος της Μονής π.Νεκταρίου ο οποίος στο παρελθόν  είχε τιμήσει την Ενορία μας με την Λατρευτική του Παρουσία σε Νυκτερινή Σύναξη.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA