Υπάρχουν δύο τραγωδίες στη ζωή: Η μία είναι η αποτυχία στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Η άλλη είναι η εκπλήρωση όλων των επιθυμιών μας. Τζώρτζ Μπέρναρ ΣώΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

Αυτή είναι η αθάνατη Εκκλησία μας. Μας έχει όλους έγνοια, μας φροντίζει όλους, μας σκεπάζει όλους, μας οδηγεί όλους και μας υπερασπίζεται όλους.Το ξέρετε αυτό;Μας υπερασπίζεται ο Χριστός μας. Γιατί ο σατανάς και τα όργανά του κι ο κακός εαυτός μας και τα επίρρητα πάθη μας επιτίθενται. Μας κάνουν μεγάλες και φοβερές επιθέσεις, μας ρίχνουν στην απελπισία. Στην απόγνωση. Στο σκοτάδι. Σε φόβο και σε τρόμο. Και δεν ξέρομε, τι να κάνομε. Πού να φύγουμε. Πού να κρυφτούμε.

Ποιος να μας βοηθήσει. Το κάνει ο Χριστός μας αυτό.Το κάνει και μας φροντίζει και μας φωνάζει. «Εδώ, βρε, στα χέρια μου σας έχω. Στα χεράκια μου σας κρατάω. Στην αγκάλη μου ευρίσκεσθε. Μέσα στη στοργή μου θριαμβεύετε και βασιλεύετε. Και μη φοβείσθε τίποτα.Ποιος μπορεί να σας πάρει από τα χέρια μου; Κι όπου και να πάτε, Εγώ είμαι μαζί σας.

Και στα βάθη ακόμη τα της θαλάσσης εκεί είμ’ Εγώ. Μαζί με σας.Και μη φοβείσθε ό,τι κι αν συμβεί. Ό,τι κι αν γίνει. Και μέσω σκιάς θανάτου να περάσετε, Εγώ πέρασα κι από κει. Και είμαι κι εκεί. Και είμαι κοντά σας».


Από το «Ημερολόγιο 2022, Αφιερωμένο

στον Γέροντα Ανανία Κουστένη

με αποσπάσματα από τους Λόγους του».

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA