«Οι ωραιότερες στιγμές που έζησα ήταν της αδικίας. Όποιος δέχεται τον άδικο, δέχεται τον αδικημένο Χριστό στην καρδιά του». Αγιος Γέρων ΠαίσιοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Είναι τόσο γλυκιά η αγκαλιά σου Θεέ μου!!Κάθε μέρα είναι και ένα νέο ξεκίνημα. Από τη στιγμή που θα σηκωθούμε! Μας περιμένουν χίλιες δύο υποχρεώσεις. Τρέχουμε να τα προλάβουμε.Όμως, μας περιμένει υπομονετικά και ο Χριστός μας! Δε θα μας πιέσει ποτέ! Περιμένει τη διάθεσή μας, τον αγώνα μας για να μας σκορπίσει το άπειρο έλεός Του. Η γλυκιά του αγκαλιά πάντα είναι ανοιχτή για μας.

Όσο κι αν μας φαίνεται δύσκολο ή αδυσώπητο το πεδίο του πνευματικού αγώνα..Όσο κι αν πασχίζουμε με τα πάθη μας. Όσο κι αν οι περιστάσεις μάς δυσκολεύουν.Να διαβάζουμε τους βίους των Αγίων να λαμβάνουμε δύναμη και τέτοια πρότυπα να έχουμε.Η ζωή κοντά στο Χριστό είναι ό,τι καλύτερο!

Να προσπαθούμε!Να αγωνιζόμαστε!Να ξανασηκωνόμαστε όταν πέφτουμε!Πάνω απ’όλα, να μετέχουμε στα μυστήρια της εκκλησίας μας. Δίχως εξομολόγηση, δίχως Θεία Κοινωνία, πώς μπορούμε να λέμε ότι προσπαθούμε.Μπαίνουμε στην ουσία της πνευματικής ζωής για να ευφρανθούμε στο πέλαγος της γλύκας της αγκαλιάς του Θεού μας!

 

Δ.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA