«Παιδί, ξέρεις τι γίνεται με την ελεημοσύνη; Δίνει ο κόσμος κουρελόχαρτα και αγοράζει Παράδεισο!» Άγιος Αθανάσιος Χαμακιώτης ο ελεήμωνΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

Ερώτησαν κάποιον απλόν Χριστιανό, γύρω στα 55-60 χρονών ηλικία, γιατί πηγαίνει στην Εκκλησία κι' εκείνος πολύ απλά και φυσικά τους απάντησε: Πάω για να ξεκουραστώ, για να συνέλθω. Να, όπως πάει κανείς στο μπάνιο για να πλυθεί και να καθαρισθεί, όπως να πούμε πάει κάποιος στον γιατρό για να γίνει καλά, έτσι κι εγώ πάω στην Εκκλησία για να ζήσω.

Δεν ξέρω από θεολογίες και τέτοια και τα γράμματά μου είναι λίγα. Εκείνο, που ξέρω είναι ότι κάτι μου δίνει ο Θεός μέσα στην Εκκλησία και για αυτό πάω εκεί με λαχτάρα. Έτσι και δεν πάω μία Κυριακή στην Εκκλησία, όλη τη βδομάδα δεν αισθάνομαι ηρεμία μέσα μου. Όταν όμως πηγαίνω, είμαι όλος αυτιά και μάτια και γίνομαι άλλος άνθρωπος.

Βλέπω τις εικόνες ακούω τις ψαλμωδίες μυρίζω λιβάνι Βλέπω την Αγία Τράπεζα να λάμπει με τα άγια δώρα και μέσα μου μπαίνει ένα μικρό αεράκι και με ευχαριστεί. Σαν να είναι κάψα καλοκαιριού και δροσίζομαι.

 

Δ.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA