«Οι ωραιότερες στιγμές που έζησα ήταν της αδικίας. Όποιος δέχεται τον άδικο, δέχεται τον αδικημένο Χριστό στην καρδιά του». Αγιος Γέρων ΠαίσιοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 το απόγευμα πραγματοποιήσαμε την πρώτη για την νέα ποιμαντική και κατηχητική χρόνια εξόρμηση στην Λάρυμνα Φθιώτιδος όπου προσκυνήσαμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου κτίσμα του 11 ου αιώνος ο οποίος αναστηλώθηκε τα τελευταία χρόνια.

Το συγκινητικό ήταν ότι ,όπως μας είπε ο Εφημέριος της ενορίας π.Χριστοδουλος μετά την αναστήλωση του είμαστε οι πρώτοι προσκυνητές που πέρασαμε το κατώφλι του και μετά από χίλια περίπου χρόνια ανάψαμε το καντήλι του Αγίου και ψαλαμε το τροπάριο του αφού ο Ναός ήταν ερείπια για πολλά χρόνια.Αφου μας προσφέρθηκε με πολλή αγάπη ο απογευματινός καφές στην παραλία της Λάρυμνας μεταβήκαμε στο σημείο απέναντι από την νησίδα όπου βρίσκεται ο Ι.Ν του Αγίου μας.Για λόγους πρακτικούς δεν κατέστη δυνατή η μετάβαση μας εκεί.

Αργοτερα στην Ι .Μ Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας αφού τελεσαμε τον Εσπερινό προσκυνήσαμε την Θαυματουργό Εικόνα του Μεγαλομάρτυρος καθώς και την Τίμια Κάρα του Αγίου Νικηφόρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού.Στο αρχονταρίκι της Μονής φιλοξενηθηκαμε και πνευματικώς και υλικως (ομολογουμένως αβραμιαίως) από τον κ.Λουκα και τις διακονήτριες.

Προσκυνησαμε και στην παλαιά Μονή της ''Παναγίας των Θηβών'' όπως ήταν η αρχική ονομασία της Μονής μέχρι την τουρκοκρατία τιμωμένης στο Γενέθλιο της Θεοτόκου.Επιστρεψαμε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για τα όσα ζήσαμε ,είδαμε και ακούσαμε!!!Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA