Δυο λέξεις, δυο κουβέντες…και φτάνουν! Δεν θες τίποτε άλλο. Ζει Κύριος ο Θεός. Αιτείτε και δοθήσεται.. Κρούετε και ανοιγήσεται.. Με πίστη, με υπομονή, με καρτερία, με ταπεινό φρόνημα.. Να ζητάμε από τον Θεό.. και η αγάπη του ουρανίου πατρός μας δεν θα αργήσει να μας χαρίσει αυτό που ζητάμε και να μας λυτρώσει από αυτό που μας ταλαιπωρεί… (+)Γέροντας ΓαβριήλΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Ο Ευλογημένος Δεκαπενταύγουστος είναι μία ευκαιρία να νοιώσουμε την αγάπη του Θεού και να περάσουμε στην αυλή της Προστασίας της Παναγίας μας  για να νοιώσουμε την ασφάλεια και την στοργή που μας προσφέρει η Μητρική Χάρη Της. Η Πατρίδα μας είναι γεμάτη από τέτοια δείγματα της αγάπης του Θεού προς ημάς. Δυστυχώς όμως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα έχει παραμερίσει αυτά τα σπουδαία γεγονότα και προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, ότι μόνο τα υλικά και φθαρτά πράγματα έχουν αξία.

Ο άνθρωπος όμως έχει ανάγκη από πνευματική τροφή, την οποία αντλούμε μόνο μέσα στην Εκκλησία, αλλά βλέπετε πόσο «εκτιμούν» την Εκκλησία οι γνωστοί άθεοι και άθρησκοι, οι οποίοι νομίζουν ότι εμείς είμαστε εχθροί τους, δεν ξέρουν ότι εμείς καθημερινώς προσευχόμαστε γι’ αυτούς να τους φωτίζει ο Θεός να πράττουν αγαθά πράγματα υπέρ της Εκκλησίας, υπέρ της Πατρίδος και του Λαού.

Σήμερα σ’ αύτη την διεθνικότητα , την οποία ζούμε έχουν ισοπεδωθεί όλα, δεν πιστεύουμε πλέον στις αρχές, της Πατρίδος, της Θρησκείας, της Οικογένειας και όπως έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος: « Οι δύσκολες μέρες για την Ελλάδα θα έρθουν όταν νομιμοποιηθεί η αμαρτία» και βλέπετε καθημερινά τι συμβαίνει στην Ορθόδοξη Πατρίδα μας.

Εμάς όμως δεν μας φοβίζουν αυτά, γιατί έχουμε πρεσβευτάς την Υπεραγία Θεοτόκο και όλους τους αγίους. Η Εκκλησία και το Έθνος μας δεν φοβήθηκε ούτε διωγμούς, ούτε Τουρκοκρατία, ούτε πείνα, ούτε προσφυγιά, ούτε κατοχή, διότι μέσα στο βάθος της Ελληνικής Ορθόδοξης ψυχής υπάρχει η δύναμη της χάριτος του Θεού και η αδιάλειπτη προστασία της Παναγίας.

Να έχουμε πλουσία την ευλογία και προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και να μείνουμε ενωμένοι κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας. Να μη κιοτεύουμε και να μη δειλιούμε, διότι ο Θεός μας δίδει πνεύμα δυνάμεως.

Ας συμμετάσχουμε λοιπόν και φέτος στον Ευλογημένο Δεκαπαενταύγουστο  λαμβάνοντας υπ όψιν μας και τις πιο κάτω πληροφορίες:

 

Από 1ης εως 15ης Αυγούστου καθημερινά θα τελείται το πρωί η Θ.Λειτουργία(7.00π.μ) και το απόγευμα (7.00 μ.μ) η Παράκληση της Παναγίας μας. Καλούμαστε και εφέτος να συμμετάσχουμε συμπροσευχόμενοι.

Την Παρασκευή 11/8/23 από 9.00 μ.μ-12.30 ν.θα τελεσθεί Αγρυπνία για τον «Ευαγγελισμό της Κοιμήσεως». Θα ακολουθήσει αλάδωτη Τράπεζα για όλους τους αγρυπνήσαντες αδελφούς.

Την Κυριακή 12/8/23 μετά την Παράκληση θα τελέσουμε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου επιζητώντας την Άνωθεν βοήθεια για την ψυχική και σωματική μας Υγεία.

Aνήμερα της Παναγίας μας μετά την Θεία Λειτουργία θα ψαλλούν τα Εγκώμια της Κοιμήσεως ενώπιον του Ιερού Επιταφίου Της. Μπορούμε να συμβάλλουμε οικονομικά εάν θέλουμε στον στολισμό του Επιταφίου και στην ομαδική αρτοκλασία του Δεκαπενταυγούστου.

Καθημερινά με τα την Παράκληση θα τελείται το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως για την πνευματική μας προετοιμασία.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο μετά τον Εσπερινό και την Παράκληση  στις 7.00 μ.μ θα ακολουθήσει κλήρωση με Θεομητορικό δώρο και δροσερό κέρασμα για όλους.

Στο τέλος του μήνα 30 και 31 Αυγούστου θα τελέσουμε την εορτή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας στον  Φερώνυμο Κοιμητηριακό μας Ναό.

 

Καλόν Δεκαπενταύγουστο

 

Πατήστε επάνω στο pdf και διαβάστε το έντυπο μας


Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτεΠατήστε εδώ για να δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA