Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Εξαήμερο Προσκύνημα στην Αγία Γή πραγατοποιήσαμε απο την Πέμπτη 8 έως την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 όπου μας δώθηκε η ξεχωριστή ευκαιρία να ζήσουμε την εμπειρία και την χαρά της παραμονής μας εκεί όπου Προφητεύθηκε, Γεννήθηκε, Δίδαξε, Θαυματούργησε, Σταυρώθηκε Ανέστη και Ανελήφθη ο Θεάνθρωπος Κύριος μας.Οι Σταθμοί της Ιερής μας Αποδημίας ήταν πάρα πολλοί.Στην οδοιπορία μας αυτή συνέβαλλαν αποφασιστικά το Ταξιδιωτικό  Γραφείο του κ.Γρηγορίου Μυστακίδη και η Ξεναγός μας κ.Φωστήρα Ελευθεριάδη τους οποίους ευχαριστούμε για την συμβολή τους.

Προσκυνήσαμε: Στον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, στο Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως) και στην Γεθσημανή όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου,τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης και το Πραιτώριο. Στην οδό του Μαρτυρίου,στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου. Στην Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή,στο Υπερωο της πεντηκοστής. στο Όρος Θαβώρ, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και στην Κανά της Γαλιλαίας . Στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα .Στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βηθλεέμ,στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου ,στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία,στην Ιερά Μονή του Χοζεβά όπου λάβαμε την ευχή του αγαπητού και σεναστού μας Ηγουμένου π.Κωνσταντίνου,στην Ι.Μ Τιμ.Προδρόμου Ορεινής και στην Ι.Μ Αγίου Συμεών Καταμόνας.

Στην Ιεριχώ στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και στο Σαραντάριο Όρος. Στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, και στον Ιορδάνη Ποταμό όπου  τελέσαμε τον Αγιασμό και το συμβολικό Βάπτισμα. Στα μοναστήρια εντός της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων και στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων όπου υποβάλαμε τα Σέβη μας στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ Θεόφιλο, και στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου τελούνται οι ακολουθίες της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος.

Μεγάλη πνευματική ευφροσύνη μας προσέφεραν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε το Σάββατο 10 προς Κυριακή 11  Ιουνίου 2023(Αγίων Πάντων) και η Θεία Λειτουργία που τελέσαμε επι του Παναγίου Τάφου την Κυριακή 11 προς Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 με την Ευλογία του Αγίου Σκευοφύλακος Επισκόπου Ιεραπόλεως κ.Ισιδώρου.

Ευχαριστούμε Τον Θεό και γι αυτή του την Δωρεά και Τον παρακαλούμε να οδηγεί τα βήματα μας και στο μέλλον εκεί όπου έστησαν οι πόδες Κυρίου!Κυρίως όμως ευχόμαστε να μας αξιώσει να γίνουμε μόνιμοι κάτοικοι της άνω Ιερουσαλήμ εν τη Βαιλεία των Ουρανών!Στον Άγιο Γεώργιο στην Λύδδα της Παλαιστίνης.

Στην Αυλή του Παναγίου Τάφου!

Στο υπερώο της Πεντηκοστής.

Στην Ι.Μονή Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Ο Φρικτός Γολογοθάς.

Αναμένωντας για να προσκυνήσουμε  τον Πανάγιο Τάφο.

Στον Ιορδάνη!

Με τον καλόκαρδο Ηγούμενο του Χοζεβά π.Κωνσταντίνο.

Στην Κανά της Γαλιλαίας.

Στην Ι.Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία!

Στο Όρος το Θαβώρ!

Στην Τιβεριάδα Θάλασσα!

Στο Αεροπλάνο!

Ανάγνωση του Ευαγγελίου του Λαζάρου!

Με τον Μακ.Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο!

Αρχιερατική Θ.Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο!


Συλλειτουργοί με τον φίλο π.Μάξιμο απο την Στυλίδα.

Αγιασμός στον Ιορδάνη Ποταμό!

Στην Λαύρα του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου!

Στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου στον Πανάγιο Τάφο.

Στο Μετόχι της Γεθσημανή απέναντι απο τον Ζωοδόχο Τάφο.Διαβάζουμε τους Χαιρετισμούς.

Ανάγνωση του Ευαγγελίου στην Ναζαρέτ.

Λαοί ,φυλαί και γλώσσαι ενώπιον του Παναγίου Τάφου.

Μεσάνυχτα στον Πανάγιο Τάφο.

Το Ανέσπερο Φώς!

Αγρυπνία στον Τάφο του Χριστού μας.Σ' ευχαριστώ Χριστέ μου.

Αναγνωση του Ευαγγελίου στην Αγρυπνία.

Στον Τάφο της Παναγίας μας.

Επι πτερύγων ανέμων...Η Αττική απο ψηλά.

Στο Προσκύνημα της Αναλήψεως!

 

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ.


 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA