Ο άνθρωπος αρχίζει να γερνά όχι όταν ασπρίζουν τα μαλλιά του, αλλά όταν μαυρίζει η καρδιά του. (+) Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης!Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Επίκαιρα κείμενα

Μέσα στις αναπάντεχες ανατροπές που φέρνουν θλιβερά γεγονότα, όπως αυτό που ζήσαμε συλλογικά (ως κοινότητα θα έλεγα) στην πατρίδα μας, η κοσμική Καθαρά Δευτέρα του χαρταετού και του καρναβαλιού έγινε σε μια στιγμή βίωμα πόνου και οδύνης που θύμιζε Μεγάλη Παρασκευή των Παθών του Κυρίου. Από τη μια ο θρήνος και το βουβό κλάμα για την απώλεια κυρίως νέων ανθρώπων και από την άλλη τα αναθέματα και οι ύβρεις όπως ακριβώς  συνέβαινε κάτω από τον Σταυρό του Κυρίου στον Γολγοθά. Φόβος, αναπάντητα ερωτήματα και η αναζήτηση νοήματος όταν τα ίδια γεγονότα υπερβαίνουν τα ανθρώπινα όρια κατανόησης σε λογικά και συναισθηματικά πλαίσια.

Στην ευαγγελική διήγηση των Παθών του Κυρίου αυτό το γεγονός ήταν αρχή για το Πάσχα της αιώνιας ζωής που καλείται κάθε άνθρωπος να μετέχει. "Θανάτω θάνατον πατήσας" ο αναστάσιμος ύμνος στα χείλη των ανθρώπων που παρόλο που ο θάνατος είναι ακόμα παρών δηλώνει την πίστη για την πορεία που μας καλεί ο Ιησούς Χριστός να βαδίσουμε μαζί του.

Και είναι μια πραγματικότητα ο θάνατος όπως και οι πληγές του Χριστού στο αναστημένο σώμα του, όπως τις άγγιξε για όλους μας ο Απόστολος Θωμάς. Με τις πληγές και τα στίγματα του θανάτου πορευόμαστε σε Σένα Κύριε Ιησού Χριστέ ώστε το γεγονός του θανάτου μας να γίνει πασχάλια κοινωνία στη Βασιλεία σου.

 

Δημητριος Τζαφέρης Θεολόγος

Λαμπαδάριος Ιερού μας Ναού

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA