Μη νομίζεις ότι τις προσευχές, τη Θεία Μετάληψη και τους άλλους πνευματικούς σου αγώνες, τα χρησιμοποιείς για να πετάξεις το σταυρό απο πάνω σου, αλλά για να τον σηκώνεις με περισσότερη δύναμη και για μεγαλύτερη δόξα του Χριστού. Αγ. Νικόδημος ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Στην Εκκλησία δεν πάμε για να μάθουμε μεθόδους συνωμοσιολογίας και προσωπικές απόψεις και δοξασίες για "σατανικά κέντρα", και αναλύσεις εικοσάλεπτες για την κόλαση και τις "μεθοδίες του διαβόλου"…! Πάμε για να ακούσουμε για το Φως κι όχι για το σκοτάδι…. Πάμε για να αναπαυθεί η ψυχή μας στην αγκαλιά του ελεήμονος Θεού, του στοργικού Πατέρα που είναι έτοιμος να μας δεχθεί "ως τον άσωτο", χωρίς ανθρώπινες διαβουλεύσεις και "δικαιοσύνες"…! Δυστυχώς έχουμε χαμηλή εκκλησιαστική παιδεία. Είμαστε έξω από την Εκκλησία κι ας εκκλησιαζόμαστε κάθε Κυριακή! Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που περιμένουμε "στη γωνία" κάθε κληρικό ή λαϊκό που έχει άλλη άποψη διαφορετική από τη δική μας (που πάντα είναι σωστή βεβαίως και με σφραγίδα Γερόντων…).

Αισθανόμαστε ασφάλεια στις προσωπικές μας θρησκοληψίες, σε δεισιδαιμονίες, σε προφητολαγνείες και γεροντοσυμβουλές, που επικυρώνουν πάντα τις φοβίες μας και τις κάθε είδους αναστολές μας. Αν ο Άσωτος είχε φόβο για τον Πατέρα του, δεν θα επέστρεφε ποτέ…Ο Πατέρας, δεν ασχολήθηκε με την περίοδο που ήταν χαμένος, ούτε του έβαλε χρόνο δοκιμής…! Δεν τον περίμενε με υψωμένο το δάχτυλο "για να τον βάλει στη θέση του"... Μόνο τον αγκάλιασε και τον κατεφίλησε! Ο Πατέρας, επίσης, δεν σκέφτεται τι θα πούμε εμείς, "οι μεγαλύτεροι αδελφοί"… που είμαστε "φρόνιμοι" και "εν-τάξει"…! Δεν χρειάζεται την ανθρώπινη "δικαιοσύνη"… κι ευτυχώς…!

Η Παραβολή της περασμένης Κυριακής είναι σαφής και ξεκάθαρη! Διάβασα κάπου – δεν θυμάμαι που – ότι αν για κάποιο λόγο εξαφανιζόταν το Ευαγγέλιο και σωζόταν μόνο η Παραβολή του Ασώτου υιού και του Ευσπλαχνικού Πατέρα, θα ήταν υπέραρκετή για να μεταδώσει το νοήμα του Ευαγγελίου σε κάθε ψυχή στα πέρατα των αιώνων! Καλή σας μέρα, με υγεία και σύνεση!

Πηγή: synaxipalaiochoriou.blogspot.com

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA