«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Χριστιανοί μου, νέο έτος υποδεχθήκαμε σήμερα. Ας πάρουμε απόφαση να γίνουμε και εμείς καινούργιοι. Να ανανεώσουμε τους λογισμούς μας και τις επιθυμίες της καρδιάς μας. Ας πάρουμε την απόφαση να προσευχόμαστε πρωί και βράδυ με μια σύντομη προσευχή. Να πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία. Να νηστεύουμε την Τετάρτη και την Παρασκευή και τις Τεσσαρακοστές. Όσο μπορεί ο κάθε ένας.

Να μελετούμε το άγιο και ιερό Ευαγγέλιο. Καί προπαντός, αυτήν την χρονιά, ας πάμε να εξομολογηθούμε σε ένα πνευματικό πατέρα τα κρίματά μας. Πως τα σηκώνουμε αυτά τα βάρη πάνω μας; Καί με τις καλές αυτές αποφάσεις, αν τις πραγματοποιήσουμε, σας το υπόσχομαι, αδελφοί μου, σας το υπόσχομαι – λέγω – ότι από το έτος αυτό, θα αρχίσουμε να νοιώθουμε μια όμορφη ζωή.

Ζωή με νόημα και περιεχόμενο, γιατί η ζωή είναι γλυκειά μόνο κοντά στον Θεό. Ενώ μακρυά από τον Θεό η ζωή είναι βαρετή. «Την χαρά θα βρείς μονάχα στού Χριστού την αγκαλιά», έλεγε ένα παλαιό ποίημα.

 

Μακαριστός Γόρτυνος Ιερεμίας

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA