«Οι ωραιότερες στιγμές που έζησα ήταν της αδικίας. Όποιος δέχεται τον άδικο, δέχεται τον αδικημένο Χριστό στην καρδιά του». Αγιος Γέρων ΠαίσιοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

Κάθε Κυριακή είναι ημέρα ξεχωριστή,ημέρα Πασχαλινή και Αναστάσιμη. Όταν συμπίπτει και η μνήμη ενός Αγίου τότε μεγαλυνεται ακόμη περισσότερο.''Κυριακη και γιορτή'' έλεγαν οι παλαιοί όταν ήθελαν να υπoγραμμισουν αυτή την όμορφη λατρευτική συγκυρία.

Οταν όμως ο Άγιος της Κυριακής  είναι ο δικός μας Άγιος,ο προστάτης μας τότε η χαρά μας πολλαπλασιάζεται.Με αυτά τα συναισθήματα εορτάσαμε την 22α  (+10 Δεκεμβρίου 2000) επέτειο της ελευσεως του Ιερού Λειψάνου του Οσιομάρτυρα Νικολάου μας και την ενθρόνιση στον Ιερό μας Ναό την  Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2022 με την Πανηγυρική Θ.Λειτουργια με αρτοκλασία,την ψαλμωδιση των ειδικών ύμνων από την Ασματική Ακολουθία της ελευσεως και την ανάγνωση της Ευχαριστηριας Ευχής δια της οποίας ευχαριστήσαμε τον Άγιο μας για το ότι 22 τώρα χρόνια με την φυσική σωματική του παρουσία μας ενισχύει στον πνευματικό και καθημερινό μας αγώνα.


Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA