Όταν σε λασπολογούν εσύ να ανθίζεις.Όταν σε βρίζουν εσύ να μοσκοβολάς.Η χάρη του Θεού αγκαλιάζει ότι ο κόσμος αφήνει ορφανό. Γέροντας Γαβριήλ ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Με σεβασμό στο Τυπικό της Εκκλησίας μας το οποίο υπαγορεύει την μη τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Τετάρτη (και την Παρασκευή )της Εβδομάδος της Τυρινής με εξαίρεση τις  Εορτές της Υπαπαντής,του Αγίου Χαραλάμπους του Προδρόμου η κάποια Πανηγυρη εορταζομένου Αγίου ,μετεθέσαμε την Αγρυπνία του Αγίου ιερέως Νικολάου του Πλανά ο οποίος αγαπούσε το Τυπικό και το τηρούσε με ευλάβεια, στις 2 προς 3 Μαρτίου 2022 .

Οι ακολουθίες ξεκίνησαν από τις 7.30 μ.μ με την ανάγνωση της Μεταλήψεως, του Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς,συνεχίσθηκαν με  τον Μεγάλο Εσπερινό με την Λιτή και την αρτοκλασία,με τον Εόρτιο Όρθρο και την χρίση με έλαιο εκ της κανδήλας του Αγίου και κορυφώθηκαν στις 00.45  με την θεία Λειτουργία. Όσοι αγρυπνήσαμε είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε ένα μικρό τεμάχιο από το Λείψανο του Αγίου. Ανάμεσα στους συνευχηθέντες και ο π.Πολύκαρπος Εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Βαγίων.

Τους  σπιτικούς άρτους  για την αρτοκλασία μας έστειλε φιλαδέλφως ο αγαπητός μας Πανοσιολ. Αρχιμ.π.Μάξιμος Νικολόπουλος Εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος.Τους ύμνους έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν Ευαγγελίστριας Ερυθρών κ.Βασίλειος Ασήμου, ο Πρωτοψάλτης μας κ.Ηρακλής Ασήμου ο Λαμπαδάριος μας κ.Δημ.Τζαφέρης .


Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA