Όλες οι αμαρτίες του κόσμου, όλων των εποχών, είναι σαν μια σπίθα, μπροστά στο πέλαγος. Τι μπορεί να κάνει η σπίθα στο πέλαγος; Έτσι και απείρως περισσότερο, είναι οι αμαρτίες του ανθρώπου μπροστά στο πέλαγος της Αγάπης του Θεού" (Άγ.Ιωάννης Χρυσόστομος)Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

To Σάββατο 29 Μαίου 2021 το πρωί μετά την Θεία Λειτουργία τελέσαμε Επιμνημόσυνη Δέηση γαι τον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο και τους συν αυτώ αγωνισαμένους και πεσόντες κατά την υπεράσπιση της Κωνσταντινουπόλεως κατά την αποφράδα Ημέρα της Αλώσεως την 29 Μαίου 1453 .

Στις σκέψεις που κατατέθηκαν με την ευκαιρία της επετείου τονίσθηκε ότι:''Κι αν δεν λειτουργούν πλέον όλοι οι χωμάτινοι ναοί της, συνεχίζεται το μυστήριο να τελείται αθέατα, αθόρυβα στα μυστικά άδυτα της γης και της καρδιάς, όπου μόνο ο Ήλιος της δικαιοσύνης μπορεί να στείλει τις ζωογόνες ακτίνες του. Μόνο ο Χριστός, η πηγή της ζωής, είναι Αυτός που μπορεί να σκορπίσει τις στάχτες, να αναστήσει τα ερείπια, να χαρίσει τη ζωή, για να γίνουν και πάλι όλα καινούργια, όλα νέα, για να ζήσει και πάλι η Πόλη, όπως παλιά''.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA