Όταν σε λασπολογούν εσύ να ανθίζεις.Όταν σε βρίζουν εσύ να μοσκοβολάς.Η χάρη του Θεού αγκαλιάζει ότι ο κόσμος αφήνει ορφανό. Γέροντας Γαβριήλ ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

H εκλογή των λειτουργών των Αγ. Μυστηρίων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, και αυτό διότι το έργο των Κληρικών είναι έργο ψυχών. Ο κάθε Ιερεύς έχει την μεγάλη Τιμή και την μεγάλη ευθύνη, να πάρει τον άνθρωπο και να τον οδηγήσει από την δημιουργία στην αιωνιότητα από την γη στον ουρανό γι΄ αυτό η καλή μαρτυρία του λαού είναι βασικό στοιχείο για να καρποφορήσει το έργο Του.

Το γνώριζαν αυτό καλά οι Απόστολοι γι΄ αυτό πρότειναν στον λαό να εκλέξουν επτά άνδρες με καλή μαρτυρία, με σύνεση και σοφία, για να τους χειροτονήσουν Διακόνους. Να διαθέτουν, φρόνηση, προθυμία και ικανότητα για την διοίκηση των πραγμάτων της Εκκλησίας, να είναι άνθρωποι της Θυσίας του καθήκοντος και της αρετής ούτως ώστε να οδηγούν κάθε άνθρωπο στον δρόμο της σωτηρίας.

Μπορεί να πέρασαν χιλιάδες χρόνια από τότε που εκλέχθηκαν οι 7 Διάκονοι όμως οι προϋποθέσεις για να εργασθεί κανείς στον αμπελώνα του Κυρίου είναι οι ίδιες. Ένας λόγος παραπάνω στην σημερινή εποχή της μαζικής αποστασίας η διακονία αυτή γίνεται πιο δύσκολη. Οι Κληρικοί σήμερα διασύρονται, συκοφαντούνται και εξευτελίζονται. Οι αδυναμίες τους προβάλλονται ενώ οι αρετές και οι επιτυχίες τους αποσιωπούνται. Για τους πιο πολλούς το έργο του Ιερέως πρέπει να είναι κοινωνικό και μόνο, η ο Ιερέας πρέπει να εξυπηρετεί τους ανθρώπους όπως ένας υπάλληλος ενός γραφείου. Δεν συναντούν τον Ιερέα για την συμβουλή του, για την προσευχή του, αλλά για να εξυπηρετούν τις δικές τους απαιτήσεις και επιθυμίες.

Όμως ο ίδιος ο Κύριος είπε : Αφού εμέ έδιωξαν θα διώξουν και εσάς. Η Σταύρωση του Χριστού συνεχίζεται στα πρόσωπα των χριστιανών και μάλιστα των Κληρικών. Ένα πράγμα ξεχνούν οι σταυρωτές μας ότι δηλ. στον Σταυρό κρύβεται η Μεγάλη  Δύναμη της Εκκλησίας, πίσω από τον Σταυρό είναι η νίκη της Ανάστασης.

Κι αν ακόμη υπάρχουν Κληρικοί ανάξιοι της Αποστολής Τους (μην ξεχνούμε ότι ανάμεσα στους 12 βρέθηκε ένας προδότης) εμείς να είμαστε κοντά στους πνευματικούς μας Ποιμένες και να τους βοηθούμε να δίνουν την μαρτυρία του Χριστού στον κόσμο όπως έκαναν και οι 7 Διάκονοι της πρώτης Εκκλησίας..

Δ.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA