«Όταν γιορτάζεις την ονομαστική σου γιορτή, γιόρταζε με σκοπό να πετύχεις έλεος από τον Θεό με την πρεσβεία του Αγίου σου» Άγιος Συμεών ο Νέος ΘεολόγοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Όταν μετράς την αγάπη του Θεού και των συνανθρώπων σου ανάλογα με την εκπλήρωση των αιτημάτων και των χατιριών που ζητάς τότε μετράς όχι την αγάπη αλλά τον εγωισμό σου. Χωρίς να το καταλάβεις έχεις μεταβάλλει τις σχέσεις σου σε ένα αλισβερίσι ρουσφετιών. Μία γνήσια σχέση θεμέλια έχει όχι μόνο τα "ναι" αλλά και τα "όχι", περνά και από σταυρούς όχι μόνο από αναστάσεις.

Γι' αυτό μην μετράς την αγάπη του Θεού γιατί η αγάπη Του δεν μετριέται σύμφωνα με τον δικό σου τρόπο ούτε με κάποιον άλλο. Μην μετράς την αγάπη των συνανθρώπων σου· εάν το κάνεις αυτό, αργά η γρήγορα θα αυτοδικαιωθείς, θα καταλήξεις στο ότι μόνο εσύ αγαπάς και κανείς άλλος.
Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αστοχία σου... Το μόνο που καλείσαι να κάνεις είναι να στέκεις στην ζωή με διάθεση συγχώρεσης. Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς...μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα.

 

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA