Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

 

Η σεπτή Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ψήφοις κανονικαῖς εξέλεξε σήμερα 10 Μαρτίου 2016 τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Γεώργιο Ρέμπελο, Κληρικό της Τοπικής μας Εκκλησίας ως νέο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Κατά τη διαδικασία καταρτίσεως του Τριπρόσωπου των υποψηφίων για την Μητρόπολη Καρπενησίου τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: :

1) Αρχιμ. Γεώργιος Ρέμπελος: 63

2) Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος: 34

3) Αρχιμ. Θεόκλητος Ντούλιας: 15

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου εξελέγη ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Ρέμπελος λαμβάνοντας 62 ψήφους.

Η Απόφαση αυτή ενέπλησε χαράς και αγαλλιάσεως τόσο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο όσο και τον Ιερό Κλήρο και το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1963 στην Καστέλλα Ευβοίας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη στρατιωτική του θητεία εκπλήρωσε στην Πολεμική Αεροπορία.

Την 30η Αυγούστου 1988 διορίστηκε Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπηρετώντας μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 1994 (ημερομηνία που χειροτονήθηκε Κληρικός).

Χειροτονήθηκε διάκονος την 11η Σεπτεμβρίου 1994 στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου και Πρεσβύτερος την 17η Σεπτεμβρίου 1994 στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και πολυσεβάστου πνευματικού μας Πατρός κ.κ. Ιερωνύμου.

Από τον Σεπτέμβριο του 1994 ανέλαβε καθήκοντα Εφημερίου στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα, αναπτύσσοντας αξιόλογη δράση.

Έκτοτε εξυπηρετούσε το λειτουργικό, ιεροκηρυκτικό και κατηχητικό έργο της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας έχοντας άριστη συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο.

Μετά την εκλογή του κ.κ. Ιερωνύμου ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος διορίστηκε από το 2008 Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης & Μουσικής, της Ειδ. Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικών Μνημείων, Συνεργάτης του Αρχείου της Ιεράς Συνόδου και Γραμματέας παρά τῷ Ἀρχιγραμματεῖ. Τέλος, με την από 10-10-2014 Απόφαση της Ιεράς Συνόδου διορίστηκε Β΄ Γραμματέας και Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος εκτιμώντας τα πολλά προσόντα του π. Γεωργίου, τον διόρισε τον Ιούνιο του 2012 Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιερατικής Περιφέρειας Τανάγρας και του ανέθεσε καθήκοντα Πνευματικού στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνος Θηβών.

Ο Επίσκοπος της Βοιωτικής Εκκλησίας, ο Ιερός Κλήρος και το πλήρωμα Αυτής εύχονται στον εψηφισμένο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο έτη πολλά και αρχιερατεία μακρά πρός δόξα του αγίου ονόματος του Τριαδικού Θεού και ἐπ’ ἀγαθῷ της Αγίας μας Εκκλησίας και της θεοσώστου λαχούσης εις Αυτόν Επαρχίας.

Πηγή:Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA