Ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ἀρχίζει τὸ Τριώδιο, πρέπει νὰ ἀρχίζη κανεὶς νὰ ὁδεύη πρὸς τὸν Γολγοθά.Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Πριν μερικά χρόνια ζούσε σε χωριό του Βόλου μια πεθερά μαζί με την νύφη της. Ο γιος της και σύζυγος της κοπέλας ήταν ναυτικός και έλειπε συχνά και για μεγάλα διαστήματα. Η πεθερά και η νύφη καταγίνονταν με γεωργικές δουλειές και άλλες οικιακές ασχολίες. Η νύφη δεν έφευγε ποτέ από το σπίτι.

Η πεθερά της επειδή την λυπόταν νέα κοπέλα να μένει συνέχεια σπίτι την παρότρυνε να βγαίνει λίγο με καμιά φίλη της.  Κάποια στιγμή όμως η νύφη παρασύρθηκε και έπεσε σε σαρκικό αμάρτημα με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Αφού πέρασε λίγος καιρός η πεθερά της κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και αναγκάστηκε να της εξομολογηθεί τα πάντα. Και άκου τι έκανε αυτή η Αγία Ψυχή.

Είπε στη νύφη της να μην βγαίνει καθόλου από το σπίτι και διέδωσε στο χωριο ότι η νύφη της είχε φυματίωση για να μην τους επισκέπτεται κανείς. Πέρασαν οι μήνες και η πεθερά ξεγέννησε μόνη της την νύφη της. Τύληξε το μωρό και το ακούμπησε στα σκαλοπάτια του σπιτιού τους. Έτρεξε μετά στο χωριό και διέδωσε ότι κάποιος τους έβαλε ένα μωρό στην πόρτα τους. Οταν γύρισε ο γιος,  του εξήγησε ότι το μωρό το είχαν ρήξει στην πόρτα τους και ότι αφού ο Θεός ήθελε να τους στείλει αυτή την ευλογία έπρεπε να την δεκτούν. Ο γιος συμφώνησε και υιοθετησε το παιδί.

Μετά από λίγο καιρό πεθαίνει η πεθερά. Κανείς δεν την έκλαψε περισσότερο από τη νύφη της. Στα τρία χρόνια που έγινε η εκταφή μυρόβλησε ο τάφος της. Κανείς δεν περιμενε τέτοιο πράγμα από μια αμόρφωτη χωρική. Το μυστικό της το ήξερε μόνο ο πνευματικός της και ιερέας του χωριού (ο οποίος μετά από άδεια της νύφης,  μου το εξομολογήθηκε χωρίς να μου αναφέρει ονόματα για πνευματική ωφέλεια άλλων ψυχών) και η νύφη της.

Πέτρου Μπότση – Το δεύτερο Θαύμα

Πηγή: stdemetrios-paralimni.com

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA