Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

Την Πέμπτη 31-1-2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τους Τρείς Ιεράρχες, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας προς τιμήν των εκπαιδευτικών της επαρχίας μας στην αίθουσα της Ο.Χ.Ε.Λ. στη Λιβαδειά.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής ελλογιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το χειμαρρώδη και γεμάτο μηνύματα λόγο του καθήλωσε το κοινό με την εισήγησή του: «Η αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος κατά τον Ιερό Χρυσόστομο».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς τόνισε ότι η Τοπική Εκκλησία βλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο πολύτιμο έργο τους, που έχει σαν σκοπό όχι μόνο την μετάδοση της γνώσης αλλά και την διαμόρφωση συνειδήσεων, ακέραιων χαρακτήρων και ήθους στα παιδιά, που η ελληνική κοινωνία εμπιστεύεται στα χέρια τους.

Τέλος ευχήθηκε, όπως ο λόγος των Τριών Ιεραρχών έτσι και ο δικός τους λόγος αλλά και το παράδειγμά τους να είναι σαν τη βροχή, που θα ξεδιψά τις διψασμένες παιδικές ψυχές, θα τις αναζωογονεί και θα τις μεταβάλλει σε καρποφόρα λιβάδια. Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών.

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθησαν στην εκδήλωση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA