Υπάρχουν δύο τραγωδίες στη ζωή: Η μία είναι η αποτυχία στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Η άλλη είναι η εκπλήρωση όλων των επιθυμιών μας. Τζώρτζ Μπέρναρ ΣώΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Νέα Ι. Μητροπόλεως

Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά στο κτίριο της Ο.Χ.Ε.Λ η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συνάντηση Νέων της Μητροπόλεως μας. Στην εκδήλωση μίλησε επίκαιρα ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Δημήτριος Κουτσούρης και στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Το λιοντάρι του Χριστού» με θέμα τη ζωή και το έργο του Μ. Βασιλείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιος, με λόγο απλό και πατρικό καλωσόρισε τα παιδιά, παρομοιάζοντας τη δύναμη και τη ζωντάνια τους με τα ορμητικά νερά της Έρκυνας που κατεβαίνουν από τα χιονισμένα βουνά και ποτίζουν τις εύφορες πεδιάδες και τους ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά.

Στη συνέχεια έγινε η τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας καθώς και το καθιερωμένο κέρασμα στη διάρκεια του οποίου μια ομάδα παιδιών δημιούργησε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στην εκδήλωση με τη μουσική και τα τραγούδια της.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα στο Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» στα Τζιμέικα Λιβαδειάς, στα στελέχη της κατασκήνωσης όλων των κατασκηνωτικών περιόδων, θέλοντας να τους τιμήσει για την εθελοντική προσφορά τους στη λειτουργία της κατασκήνωσης και εν γένει στο έργο της Μητροπόλεως.

Στο γεύμα παρευρέθησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Δημήτριος Ταγκαλέγκας, ο Πανοσιολογιώτατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ο π. Δημήτριος Κουτσούρης, ο π. Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο π. Νεκτάριος Παπαδόπουλος κ.α κληρικοί καθώς και οι αρχηγοί, οι ομαδάρχες και οι ομαδάρχισσες όλων των κατασκηνωτικών περιόδων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τα στελέχη για την συνεισφορά τους στην κατασκήνωση τους επισήμανε ότι τέτοιες συνάξεις αποτελούν την συνέχεια της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας, η οποία δεν σταματάει στο «Δι΄ευχών» αλλά συνεχίζεται και πέραν αυτού και εξέφρασε την ευχή και την επιθυμία σύντομα να ανταμώσουν σε μια ανάλογη σύναξη.

I.M Θηβών και Λεβαδείας

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA