Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

      Μέσα στο Άγιο Δωδεκαήμερο κεντρική θέση έχει και η εορτή του Αγίου Νεοφανούς Οσιομάρτυρος  Εφραίμ του λαοφιλούς στο όνομα του οποίου είναι αφιερωμένο το Δεξιό Κλίτος του Ναού μας την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013. Την Τετάρτη το απόγευμα εψάλη ο Μέγας Εσπερινός με την μοναστηριακή ακολουθία της Λιτής και την εν τω Ναω μικρή λιτάνευση του τεμαχίου εκ των Σεπτών Λειψάνων του Προστάτου Αγίου των έργων της Αγάπης και της Φιλαδελφίας της Ενορίας μας και με την συμμετοχή των νεοεισαχθέντων φοιτητών που προέρχονται από την Ενορία μας και που σπουδάζουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Πατρίδος μας.

     Αμέσως μετά στο Ενοριακό μας Κέντρο μέσα στα πλαίσια μικρής και σεμνής εκδηλώσεως έγινε η βράβευση τους αφού πρώτα ο θεολόγος κ.Κωνσταντίνος Σβετζούρης  μίλησε με επίκαιρο θέμα. Τα παιδιά περέλαβαν το «Ευεργετήριο Γράμμα» και τα συμβολικά δώρα μαζί με τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας για καλές Σπουδές και καλή πορεία τόσο στην φοιτητική όσο και στη προσωπική τους ζωή. Τιμής ένεκεν αναφέρουμε τα ονόματα των παιδιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενορίας με πολλές  ευχαριστίες για την ευγένεια τους και την καλλιέργεια της ψυχής τους.

 ΝΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΤΑΜΕΛΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΦΟΥΡΤΑΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΡΟΥΣΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΕΛΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

      Ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Αγίου (Δεξιό Κλίτος) η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία υπέρ των Μελών του Δ.Σ του «Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης» και όλων εκείνων που στηρίζουν την Ενοριακή Φιλανθρωπική μας προσπάθεια. Μετά τη διανομή του Αντιδώρου το εκκλησίασμα απόλαυσε στο Ενοριακό μας Κέντρο ,τον καφέ του μαζί με γλυκίσματα και άλλα εδέσματα που παρέθεσαν οι Κυρίες του «Ε.Τ.Α», σαν ελάχιστη ευχαριστία για την συμπαράσταση στο έργο τους, που είναι η διακονία των ελαχίστων αδελφών.

  

Το τεμάχιο του λειψάνου του Οσιομάρτυρος Εφραίμ.

 

Aπο την Ακολουθία του Εσπερινού.

Τα παιδιά μας.

Απο τη Θ.Λειτουργία.

''Μετά φόβου Θεού....''

Ο Χορός των Μελωδών.

Το φιλέορτο εκκλησίασμα.

Ενώπιον του Σεπτού λειψάνου του Οσιομάρτυρος.

Απο τη δεξίωση στο Ενοριακό μας Κέντρο.

Αφιέρωμα στο Παρεκκλήσιο του Αγ.Εφραίμ.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA