Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     «Ο Θεὸς μοίρασε μαζί μας τοὺς Ἅγιους· ἐκεῖνος πῆρε τὶς ψυχὲς καὶ σ’ ἐμᾶς άφησε τὰ ἱερὰ λείψανά τους».Με τον λόγο αυτόν του Ιερού Χρυσοστόμου που αποτελεί θα λέγαμε και το απόσταγμα της ευλάβειας και του σεβασμού της Ορθοδοξίας προς τα Ιερά Λείψανα των Αγίων ολοκληρώθηκε η Ευχαριστήριος Αγρυπνία η οποία τελέσθηκε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 για την επέτειο της ελεύσεως και της Ενθρονίσεως στην Ομώνυμη Ενορία μας του τεμαχίου εκ των Χαριτοβρύτων Λειψάνων του Οσιομάρτυρος Νικολάου Του Νέου.

    Στην Λατρευτική Σύναξη προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Αγίας Τριάδος Τραγάνας της Ι.Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης π.Εφραίμ ο οποίος ομίλησε καταλλήλως στο τέλος της Θ.Λειτουργίας, ο Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Βαίος Μπαλντάς Ιερ. Προϊστάμενος του Ι.Ν Αγ.Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βάρης της Ι.Μητροπόλεως Γλυφάδος οι οποίοι έκαναν με πολλή αγάπη πολλά χιλιόμετρα για να έλθουν και να τιμήσουν την σημαντική για την Ενορία μας Επέτειο ανταποκρινόμενοι στην φιλία των είκοσι και πλέον χρόνων από τα Ιεροσπουδαστικά μας χρόνια. Στο Αναλόγιο τους ειδικούς Ύμνους που συνέταξε η Γερόντισσα Ισιδώρα Αγιοιεροθείτισσα έψαλαν οι Μοναχές της Ι.Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαζαρακίου Βαγίων σύμφωνα με την διδασκαλία και το Μουσικό ήθος που τους εμπνέει η Μητέρα και Γερόντισσα τους Μοναχή Ευπραξία η οποία πριν από δώδεκα χρόνια μας προσέφερε αυτόν τον Πνευματικό Θησαυρό και μας έδωσε την ευλογία της σωματικής παρουσίας του Αγίου ανάμεσά μας. Στους Αίνους έγινε η προσκύνηση του Αγίου Λειψάνου και αναγνώσθηκαν οι Ευχές υπέρ υγείας των πιστών ενώ στο τέλος ευλογήθηκε το κόλλυβο του Αγίου.

    Μετά την Θ.Λειτουργία ακολούθησε νηστίσιμη Τράπεζα στο Ενοριακό Κέντρο για να συμπληρωθεί η Χαρά μας και με την απόλαυση των υλικών αγαθών. Η πληθωρική παρουσία των πιστών καθώς και η ασταμάτητη προσέλευση για το άναμα ενός κεριού έδωσε στην Αγρυπνία μας μια ξεχωριστή Χάρη και λαμπρότητα.
Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA