Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

     Μέσα στις πολλές και ποικίλες Ποιμαντικές του υποχρεώσεις ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.Γεώργιος, έχει εντάξει  και τις Λειτουργικές ευκαιρίες για τους μαθητές των Σχολείων της Μητροπολιτικής του Επαρχίας στις οποίες δίνεται η ευκαιρία τόσο στους μαθητές όσο και στον Ίδιο  για να συμπροσευχηθούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν σχέσεις αγάπης και αμοιβαίου Σεβασμού.

     Ανήμερα της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας ο Σεβ. Θηβών κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό μας με εκκλησίασμα τους μαθητές και τις μαθήτριες  του 6ου Δημοτικού και του 7ου Νηπιαγωγείου Θηβών  τους οποίους συνόδευαν ο Δ/ης κ.Αθ.Καραπέτσας, οι  Διδάσκαλοι και οι Νηπιαγωγοί τους καθώς και πολλούς φιλέορτους πιστούς.

    Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αποστολική Περικοπή της ημέρας τονίζοντας ότι: «Ο παιδαγωγικός Νόμος της Παλαιάς Διαθήκης προετοίμασε στο να δεχθούν  τον Χριστό ως Σωτήρα , ο Οποίος καταργεί τις διακρίσεις, έλαβε σάρκα έγινε ένα με εμάς, χωρίς την αμαρτία, έτσι ώστε να γίνουμε και εμείς θεοί κατά χάριν».

    Τόνισε ότι:« Ο κόσμος σήμερα  ψάχνει να βρει τα Πρότυπα ,τις Αξίες και τα Ιδανικά  στην επικαιρότητα και αφήνει τα πρότυπα τα οποία δίνουν το πραγματικό νόημα της ζωής» αναφερόμενος στους τρείς εορταζόμενους Αγίους. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα παιδιά :«Ο Χριστός μας αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους γιατί πήρε ανθρώπινο σώμα και έγινε παιδί όπως εσείς και έρχεται να μας πει ξεκάθαρα ότι κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του και για τον κάθε ένα, από τον πιο δίκαιο έως και τον πιο αμαρτωλό  γεννήθηκε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να δοξάσει το ανθρώπινο πρόσωπο το οποίο πρέπει να αγαπούμε και να μην εκμεταλλευόμαστε».

     Τέλος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ,δίνοντας την δυνατότητα της προσευχής και της συμμετοχής στη Θ.Λειτουργία  ως μία ακόμη μορφή συνεργασίας και προσφοράς  της Τοπικής μας  Εκκλησίας και του Σχολείου  προς τα παιδιά.  

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA