Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Η Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 ήταν γεμάτη ευκαιρίες πνευματικής ανάτασης και αναπτέρωσης μέσα στην δυσκολία της συγκυρίας που βιώνουμε αλλά και ένεση τονωτική στην αγωνιστική περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων η οποία πλησιάζει στην ολοκλήρωση της.

    Αναφερόμαστε κατ' αρχήν στην Λατρευτική Σύναξη της Κυριακής στα πλαίσια της οποίας εορτάσαμε την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της «Γεροντίσσης» της οποίας αντίγραφο μεταφερμένο από την Ι.Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους  βρίσκεται ενθρονισμένο πίσω από την Αγία Τράπεζα του Ναού μας. Μετά τη Θ.Λειτουργία και κατά την διανομή του Αντιδώρου οι άνδρες που εκκλησιάστηκαν εισήλθαν με απόλυτη τάξη και σεβασμό στο Ιερό Βήμα και ''χαιρέτησαν'' το Θεομητορικό Εικόνισμα γεγονός που σχολιάσθηκε θετικά από όλους.

    Το απόγευμα ξεκίνησε η εξόρμηση μας για την πόλη της Νέας Ιωνίας με πρώτο σταθμό τον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου  όπου τύχαμε θερμής και εγκάρδιας υποδοχής από τον Πανοσιολ. Προϊστάμενο του ναού Αρχιμ.π.Θεόφιλο ο οποίος μας ξενάγησε με λόγια συγκινητικά όσον αφορά το κτίσιμο του Ναού από τους Πρόσφυγες, τα κειμήλια που έφεραν από την Μικρά Ασία αλλά και την «σχέση» του με τον Ιερομάρτυρα Άγιο Ελευθέριο το Σκήνωμα του οποίου φυλάσσεται εντός του Ομώνυμου Παρεκκλησίου. Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε τον Ι.Ν Αγίου Ευσταθίου και συμμετείχαμε στην Ακολουθία του Εσπερινού ενώ με συγκίνηση προσκυνήσαμε το ολόσωμο λείψανο του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου και τα υπόλοιπα Ι.Λειψανα που εναπόκεινται στον Ναό.

     Το αποκορύφωμα της Κυριακάτικης εκδομής μας ήταν ο Ι. Ναός Αγίου Σπυρίδωνος όπου ο Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Νεκτάριος ,ο Αιδεσιμολ.π.Αθανάσιος και οι πολλοί και καλοί συνεργάτες τους μας φιλοξένισαν με τρόπο ξεχωριστό.Αφού προσκυνήσαμε στον πανέμορφο Ναό το απότμημα από το Ι.Λείψανο του Αγίου και την Τιμία Εμβάδα του, κατεβήκαμε στο Ενοριακό Κέντρο και απολαύσαμε τα όσα μας προσφέρθηκαν.    

    Διαπιστώσαμε την ουσιαστική και σοβαρή εργασία που συντελείται στην εκεί Ενοριακή Κοινότητα με τα έργα αγάπης και φιλανθρωπίας που πραγματοποιούνται  και θαυμάσαμε τους προαύλιους χώρους αλλά και την καλαισθησία που με την φροντίδα των Πατέρων και των εκλεκτών Συνεργατών τους κυριαρχεί.

 

 

 

     

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA