Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

      Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη Οσίου Στυλιανού ο οποίος διακρίθηκε αφενός για τις πολλές του αρετές, καρπός της φιλανθρωπίας του και των ασκητικών του αγώνων αφετέρου για την μεγάλη του αγάπη στα παιδιά<< Αν, έλεγε, η ταπεινοφροσύνη αποτελεί θεμέλιο των αρετών, η παιδική ηλικία από τη φύση της είναι περισσότερο ενάρετη, απ' ότι οι μεγαλύτεροι των φιλοσόφων>>...Για τους λόγους αυτούς είναι για την Εκκλησία μας ο προστάτης των νεογνών-βρεφών-νηπίων και αξιώθηκε από τον Θεό του θαυματουργικού χαρίσματος για την πιο ευαίσθητη ηλικία του ανθρώπου.

     Με την λατρευτική ευκαιρία της σημερινής εορτής οι παιδαγωγοί του 7ου Νηπιαγωγείου Θηβών που βρίσκεται εντός της ενορίας μας, πήραν την πρωτοβουλία και προσήλθαν εις τον Ιερό Ναό μετά των μικρών μαθητών τους γεμίζοντας χαρά, ευφροσύνη και αγαλλίαση την λατρευτική μας σύναξη. Συμπροσευχόμενα τα μικρά παιδιά ένωσαν η μάλλον ενίσχυσαν τις προσευχές μας με την αγαθή και άδολη καρδία τους. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Κυρίες του '' Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης'' δεξιώθηκαν τα παιδιά και τους παιδαγωγούς τους .
      
      Ευχόμαστε Ο σήμερα Εορταζόμενος Άγιος να τα προστατεύει στα πρώτα βήματα της ζωή τους και να τα καθοδηγήσει στην ενηλικίωση με ασφάλεια, υγεία και πρόοδο παντού.
Κείμενο και φωτό:Δημ.Τζαφέρης Θεολόγος  
 
 
Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA