Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Τελέσθηκε και εφέτος η καθιερωμένη Αγρυπνία για τα Ιερά Εισόδια της Θεομήτορος την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς, κατανύξεως και προσμονής αφού η Θεομητορική αυτή Εορτή  σημαίνει και την έναρξη της Προεόρτιας Χριστουγεννιάτικης Περιόδου. Χαρακτηριστικό της  νυκτερινής ακολουθίας ήταν η πολυπρόσωπη συμμετοχή πιστών (και μεταξύ τους αρκετών νέων) που ήλθαν για να συμμετάσχουν αφιερώνοντας αυτό το μικρό μέρος από την νυκτερινή τους ανάπαυση στη Λατρεία του Τριαδικού Θεού και στην Τιμή της Κυρίας Θεοτόκου.

     Η Τάξις των Ι.Ακολουθιών ήταν η εξής: Μετάληψη, Μικρό Απόδειπνο και Χαιρετισμοί, Μέγας Εσπερινός με την Λιτή και την Αρτοκλασία, Όρθρος με την ψαλμώδιση των Καταβασιών «Χριστός Γεννάται» και την Προσκύνηση της Εικόνος της Γεννήσεως που καθαγιάσθηκε στο Πανάγιο Σπήλαιο της Βηθλεέμ, Θ.Λειτουργία και ευλογία του Κολλύβου.Τους ύμνους έψαλαν υπέροχα οι Ιεροψάλτες του Ναού,ο Πρωτοψάλτης κ.Δημ.Αναδιώτης και ο Λαμπαδάριος κ.Δημ.Τζαφέρης πλαισιωμένοι από φίλους Ιεροψάλτες οι οποίοι αποτέλεσαν ένα εύηχο Μουσικό σύνολο .

    Μετά την Λατρεία στο Ενοριακό μας Κέντρο με ζεστό τσάι, βουτήματα, γλυκίσματα και αλμυρά εδέσματα  δόθηκε η ευκαιρία για Πνευματική επικοινωνία  εν «τω συνδέσμω της αγάπης».

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA