Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Με  μια ημιημερίσια εξόρμηση ξεκίνησε η Νέα Κατηχητική και Ποιμαντική χρονιά  την Κυριακή του Σπορέως 14 Οκτωβρίου 2012 στην πόλη της Στυλίδος αμέσως μετά τη Θ.Λειτουργία . Πρώτος σταθμός μας ο Ενοριακός Ναός Αγίας Αικατερίνης όπου ο Παν.Ιερατικός Προϊστάμενος Αρχιμ.π.Μάξιμος Νικολόπουλος υποδέχθηκε τους 60 και πλέον συμμετέχοντες (ανάμεσα τους και πολλοί νέοι)και μετά την σύντομη αλλά ζεστή και κατατοπιστική  προσλαλιά του σχετικά με την ιστορία και την προσφορά  του προσφυγικού Ναού προσέφερε σε όλους από ένα βιβλίο με προσωπική αφιέρωση που αφορά στον Ναό ως ευλογία και εις ανάμνησιν της εκεί επισκέψεως μας η οποία αποτελεί την εκ μέρους μας ανταπόδοση στην επίσκεψη της Ενορίας της Αγίας Αικατερίνης στην Ενορία μας στο παρελθόν.

    Μετά το προσκύνημα ακολούθησε γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής και νωρίς το απόγευμα μεταβήκαμε στην Ιερά Ανδρώα  Μονή  του Αγίου Γεωργίου Στυλίδος όπου προσκυνήσαμε την παλαιά ασημοσκέπαστη Εικόνα του Αγίου και το Μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου επισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, θαυμάσαμε το κατάγραφο Καθολικό και με ενδιαφέρον ακούσαμε την ξενάγηση του παν.Αρχιμ.π.Δαμασκηνού .

    Αφού γευθήκαμε την Μοναστηριακή φιλοξενία αναχωρήσαμε για το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Στυλίδος –«Α.Πετρή» όπου αφού κεραστήκαμε συναντηθήκαμε με τους γέροντες και τις γερόντισσες τους «ξομάχους της ζωής» οι οποίοι κάτω από την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος  και με τη φροντίδα του Παν.Διευθυντού  π.Μαξίμου ,του Διαχειριστού κ.Χρ.Καπούλα και των Κυριών χαίρονται το αξιοπρεπές, καθαρό, υγιεινό και ανθρώπινο περιβάλλον μέσα στους χώρους του σύγχρονου αυτού Εκκλησιαστικού Ιδρύματος. Κατόπιν ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος όπου μείναμε κατάπληκτοί από την όλη ατμόσφαιρα και τις προδιαγραφές με τις οποίες είναι κτισμένο και λειτουργεί. Επιστρέψαμε στην Θήβα έχοντας ζήσει ακόμη μια γεμάτη Λατρευτική, Φιλανθρωπική και Ψυχαγωγική Κυριακή.  

  

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA