«Οι ωραιότερες στιγμές που έζησα ήταν της αδικίας. Όποιος δέχεται τον άδικο, δέχεται τον αδικημένο Χριστό στην καρδιά του». Αγιος Γέρων ΠαίσιοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Αγιορείτης Γέροντας μας διηγήθηκε το εξής περιστατικό που του συνέβη πριν από χρόνια και που αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η κηδεμονία της Κυρίας Θεοτόκου προς τα παιδιά της τους Μοναχούς.

Στην πρόθεση του Καθολικού σχεδόν καθημερινά ένας ποντικός έκανε την εμφάνιση του και μαγάριζε τα Ι.Σκεύη της Θ.Λειτουργίας. Εκτός από την εντατική καθαριότητα που έκαναν οι Πατέρες για να μπορούν να χρησιμοποιούνται τα Ι.Σκεύη ταυτόχρονα πήραν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να απαλλαγούν από την βρωμερή παρουσία του τρωκτικού με ότι είχαν στην διάθεση τους.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποβούν άκαρπες όλες οι προσπάθειες. Ένας Ιερομόναχος μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο και αφού εξαντλήθηκαν όλες οι ανθρώπινες δυνατότητες έπεσε στα γόνατα μπροστά στην θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας του Ιερού και την παρακάλεσε για την επέμβαση Της στην περίσταση αυτή.

Την επόμενη ημέρα βρήκε στο σημείο που είχε γονατίσει τον ποντικό ψόφιο! Η Παναγία είχε απαντήσει στην προσευχή του ταπεινού Αγιορείτου.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA