«Εάν, κατευθυνόμενος προς τον στόχο σου, θα σταματάς κάθε φορά, για να ρίξεις πέτρες σε κάθε σκύλο, που σε γαβγίζει, ποτέ δεν θα φτάσεις στον προορισμό σου» Φιόντορ ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

       Μέσα στην χαρμόσυνη Λαμπριάτικη ατμόσφαιρα και με την Δεσποτική Εορτή της Μεσοπεντηκοστής να σηματοδοτεί το μέσον των Εορτών του Πάσχα  και της Πεντηκοστής πανηγύρισε ο Ιερός Ενοριακός μας Ναός την Μνήμη του Προστάτου και Εφόρου της Ενοριακής μας Κοινότητος στις 8 και 9 Μαΐου 2012 με τις Λατρευτικές Συνάξεις που και φέτος διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο προκειμένου η Ενορία μας να γιορτάσει «το Δεύτερο Πάσχα της» όπως αποκαλούμε την Αναστάσιμη και Ανοιξιάτικη Μνήμη του «τῶν νοσούντων ὁ ἄμισθου  ἰατρού, καὶ τῶν ἐν κινδύνοις ἀπροσμάχητου βοηθού, θλιβομένων τε θερμού ὑπερασπιστού, καὶ τῶν ἐν παντοίαις ἀνάγκαις ὑπέρμαχου» Αγίου Ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις του ιαματικού.

     Μέρες πριν ένα επιτελείο Συνεργατών αγωνίσθηκε και κουράσθηκε για να φέρει εις πέρας  τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου και η φετεινή Πανήγυρη να διεξαχθεί με επιτυχία.

     Την παραμονή της Εορτής στις 6.00 μ.μ τελέσθηκε η Ενάτη ώρα και η Ακολουθία του Μικρού Εσπερινού και ανοίχθηκε η Θήκη του Ιερού Λειψάνου που αποτελεί για την Ενορία Πολύτιμο και Ανεκτίμητο Θησαυρό. Αργότερα στις 7.00 μ.μ τελέσθηκε ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα από τον παν.Αρχιμ.π.Βασίλειο Αθανασόπουλο Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας.Στην Εσπερινή Ακολουθία συμμετείχε το Δ.Σ του «Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θηβών» με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτού κ.Γκόγκο και τις εθελόντριες Αδελφές Νοσοκόμες αφού η 8η Μαίου αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στην σύντομη προσλαλιά του ο Εφημέριος καλωσόρισε το Δ.Σ και Μέλος αυτού αναφέρθηκε στην προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μέσα στον χρόνο. Στις 10.30 μ.μ αναγνώσθηκε το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Αγίου. Το πρωί της Αγιονύμου Ημέρας μετά το Μεσονυκτικό τελέσθηκε ο Εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Παν.Καθηγουμένου της Ι.Μ Αγίου Προφ.Ηλιού Ασωπίας και Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ.π.Αρσενίου Γιαννακούλια ο οποίος κήρυξε,  αλλά και μετά την Λατρεία στο Ενοριακό Κέντρο στον πρωινό καφέ  και στην Τράπεζα κατέθεσε λόγους Πνευματικής οικοδομής στις καρδιές όλων με τον γνωστό άμεσο και χειμαρρώδη λόγο του.

     Μετά την Θ.Λειτουργία προσήλθαν όλοι οι μαθητές και οι Μαθήτριες του 6ου Δημ.Σχολείου Θηβών με την συνοδεία των Δασκάλων τους και χαιρέτησαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου μας.

    Το απόγευμα στις 6.30 μ.μ τελέσθηκε ο Εσπερινός και στις 7.00 κατέφθασε ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας κ.Γεώργιος ο οποίος χοροστάτησε στον Παρακλητικό Κανόνα, στα Εγκώμια του Αγίου, προεξήρχε της Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος και Σεπτού Λειψάνου του Ενδόξου Οσιομάρτυρος  και με υπομονή διένειμε τον άρτο στις εκατοντάδες των φιλάγιων πιστών που προσήλθαν επικοινωνώντας  ποιμαντικά με ένα έκαστον εξ αυτών.

     Μετά την διαμοίραση του άρτου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την Ειδική Ευχή ενώπιον του Ιερού Λειψάνου και ο Ίδιος έκλεισε την Θήκη Του «κλείνοντας» με αυτόν τον τρόπο και συμβολικά την φετινή μας Πανήγυρη ενώ ο χορός των Ιεροψαλτών έψαλε τα προς το ''Χριστός Ανέστη'' τροπάρια για τον Άγιο μας τα οποία έγραψε η Καθηγουμένη της Ι.Μ Αγ.Ιεροθέου Γερόντισσα Ισιδώρα ειδικά για την περίσταση . Κλήρος και λαός έψαλε την φήμη Του και εκείνος ευλόγησε το ποίμνιο Του ευχόμενος «Χρόνια σας πολλά. Βοήθεια μας ο Άγιος. Και του χρόνου».

    Στις Λατρευτικές Συνάξεις συμποσευχήθηκαν ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Παναγίας Άνω Ξενιάς Αρχιμ.π.Νεκτάριος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ Αγίας Τριάδος Τραγάνας Φθιώτιδος Αρχιμ.π.Εφραίμ πολλοί Πατέρες και Αδελφοί από την Μητρόπολη μας ,ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπ.Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος  και Ενορίτης μας κ.Ανδ.Χατζησταμάτης, ο Βουλευτής κ.Ευαγγ.Μπασιάκος και η Πολιτευτής κ. Βασ.Τσόνογλου,Εκπόσωπος του Διοικητού ΚΕ.ΠΒ Θηβών κ.Αντ.Βικετζάκη, ο πρ.Δ/ης του 6ου Δημ.Σχολείου Θηβών κ.Απ.Ντάντος και ο νύν κ.Αθ.Καραπέτσας, ο πρ.Πρόεδρος του Νοσοκομείου Θηβών κ.Στ.Καμούτσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Θηβών κ.Απ.Δαγδελένης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ.Μιμίκα Αγάτσα, η Πρόεδρος του Χορευτικού Συλλλόγου «Τερψιχόρειον» κ.Σοφία Κωνσταντινίδου, φίλοι της Ενορίας μας που ήλθαν από κοντά και από μακριά, όπως η γνωστή Λογοτέχνιδα  Συγγραφέας και Ραδιοφωνική παραγωγός κ.Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη και πλήθος Ενοριτών. Τους Ύμνους έψαλαν ο Ιερολ.Διάκονος της Ι.Μ Μεσογαίας και Λαυρεωτικής π.Δημ.Μπακόπουλος ο οποίος επιστράτευσε το ξεχωριστό χάρισμα της μελωδικής φωνής του και την Μουσική του Παιδεία  καθώς και την αγάπη του για την Λατρεία  συμβάλλοντας  τα μέγιστα στην Μυσταγωγική ατμόσφαιρα της Πανηγύρεως μας, μαζί με τον ταλαντούχο Πρωτοψάλτη μας κ.Δημ.Αναδιώτη τους  οποίους συνδέει   στενή φιλία αλλά και συνοδοιπορία κάτω από τον κοινό Δάσκαλό τους Πρωτοψάλτη κ.Γεωργ.Χατζηχρονόγλου.  

    Ευχή και προσευχή μας ,ο Άγιος να μας αξιώνει για πολλά Χρόνια να τον υμνούμε, να τον δοξάζουμε  και να Τον πανηγυρίζουμε τιμώντας την Μνήμη του.

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA