Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

       Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου το πρωί μετά την Ακολουθία του Μεσονυκτικού και του Όρθρου εψάλη η Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών και Δεσποτικών Ωρών των Χριστουγέννων η οποία περιέχει τροπάρια, Προφητείες, Αποστόλους και Ευαγγελικές Περικοπές αφιερωμένα στην Μεγάλη Εορτή της Πίστεως μας που πρώτα ο Θεός θα αξιωθούμε να ζήσουμε αύριο. Όπως ορίζει το Τυπικό της Εκκλησίας μας την Παρασκευή αυτή απαγορευόταν η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, διάταξη που έγινε σεβαστή.

       Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας και ιδιαιτέρως την ώρα της ψαλμώδησης του ιδιομέλου της Θ΄(Ενάτης) Ώρας ''Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου…'' προσεφέρθη προς προσκύνηση η Εικόνα της Γεννήσεως που καθαγιάσθηκε στο Πανάγιο Σπήλαιο της Βηθλεέμ, στο τέλος διενεμήθη Αντίδωρο και οι πιστοί έλαβαν την ευλογία του Αγιασμού.

       Κατόπιν στην αίθουσα Τελετών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών τελέσθηκε το Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου υπέρ Υγείας και Θείας Βοηθείας του Διευθυντού,των Εκπαιδευτικών των Μαθητών και των Μαθητριών που συμμετείχαν με τάξη και ευλάβεια. Στο τέλος ο Εφημέριος ευχαρίστησε τον Σύλλογο των Διδασκόντων και ιδιαιτέρως τον Δ/η κ.Αθανάσιο Καραπέτσα για την εγκάρδια φιλοξενία και την ποιμαντική αυτή ευκαιρία και αναφέρθηκε στον σκοπό της τελέσεως του Μυστηρίου και στο περιεχόμενο της Εορτής των Χριστουγέννων υπογραμμίζοντας την αρετή της αγάπης που πρέπει να καλλιεργούμε πάντοτε με οποιοδήποτε κόστος κάνοντας ακόμη και θυσίες για την επικράτηση της. Ο κ.Δ/ης προσέφερε για τις ανάγκες τις Τραπεζης Τροφίμων της Ενορίας μας αρκετά γλυκίσματα με σκοπό να μοιρασθούν στις τροφοδοτούμενες οικογένειες.

 

 

 

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA