«Παιδί, ξέρεις τι γίνεται με την ελεημοσύνη; Δίνει ο κόσμος κουρελόχαρτα και αγοράζει Παράδεισο!» Άγιος Αθανάσιος Χαμακιώτης ο ελεήμωνΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

       Όταν προγραμματίσαμε  την μεσημεριανή μας εξόρμηση την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 δεν περιμέναμε ότι η προθυμία και η ευαισθητοποίηση των Ενοριτών μας αλλά και φίλων της Ενορίας μας θα έφθαναν στον μέγιστο βαθμό με την συμμετοχή 106 !! προσώπων όλων των ηλικιών οι οποίοι πριν ακόμη γευματίσουν στο Κυριακάτικο Τραπέζι πλαισίωσαν την ΙστορικοΦιλανθρωπικοΛατρευτική μας εκδρομή.

 

       Πρώτος σταθμός το Ιστορικό Εύδρομο Καταδρομικό «ΑΒΕΡΩΦ» το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Μαρίνα Φλοίσβου στον Πειραιά  και συνέβαλε με τους αγώνες και τις νίκες του στην Εθνική μας Ανεξαρτησία. Ξεναγηθήκαμε από τους Αξιωματικούς σε όλους τους χώρους που χρησιμοποιούσαν ο Ναύαρχος Κουντουριώτης και το πλήρωμα του Ιστορικού Πλοίου, προσκυνήσαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και αναβαπτισθήκαμε στα νάματα του Ελληνισμού, του Πατριωτισμού, των Αξιών και των Μεγάλων Ιδανικών του Γένους μας.

       Κατόπιν μεταβήκαμε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας (Καραμανλή  2)όπου  μόνον μέλη του Δ.Σ του «Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης» και αυτό για τους ευνόητους λόγους, επισκεφθήκαμε τα βρέφη, τα νήπια και τους νέους που φιλοξενούνται εκεί οι οποίοι σηκώνουν τον βαρύ σταυρό της νοητικής και σωματικής αναπηρίας.

     Με πολλή αγάπη και σεμνότητα η Νοσηλεύτρια κ. Δήμητρα Δούτση  μας οδήγησε σε όλους τους χώρους διαμονής των παιδιών και εκεί διαπιστώσαμε τα αποθέματα αγάπης που πρέπει να διαθέτουν όλοι όσοι διακονούν τους συνανθρώπους μας αυτούς οι οποίοι έχουν ανάγκη την φροντίδα και την ανυπόκριτη καθημερινή  στοργή τους. Προσφέρθηκαν είδη ενδύσεως και υποδήσεως  καθώς και γλυκίσματα.

      Αργότερα βρεθήκαμε στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν» στον Πειραιά (Μαυρογένους 12) και αφού τα παιδιά της Νεανικής μας Σύναξης που συμμετείχαν (πάνω από 20) τραγούδησαν τραγούδια έψαλαν ύμνους και τα κάλαντα δημιουργώντας όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα προσφέρθηκαν είδη ενδύσεως  και υποδήσεως, γλυκίσματα, χειροποίητα κοσμήματα, κούπες για το πρωινό τους και ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των παιδιών. Εκεί τύχαμε θερμής υποδοχής από την Δ/α κ.Στ.Χαραμή και τους στενούς συνεργάτες της οι οποίοι με αγάπη και στοργή φροντίζουν τα παιδιά.

       Αργά το απόγευμα είχαμε την χαρά και την Ευλογία να προσκυνήσουμε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Πειραιώς το Σεπτό Λείψανο του Αγίου Πατρός και να πάρουμε την ευχή του πολυαγαπημένου Γέροντος και Καθηγουμένου της Ι.Μ Αγ.Νικολάου Άνδρου Αρχιμανδρίτου Δωροθέου.

     Καθηκόντως εδώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Καταστηματάρχες της πόλης μας οι οποίοι με αγάπη και ενδιαφέρον πλαισίωσαν  και αυτή μας την προσπάθεια.Τους αναφέρουμε με αγάπη και τους ευχόμαστε κάθε οικογενειακό και επαγγελματικό καλό.

«Σεραία»(Επαμεινώνδα 11),),«FREDY»(Επαμεινώνδα),«Πινόκιο»(Πινδάρου), «Meli Melo»(Εμπορικό Κέντρο),«www.kahgol.com»,«Μαρυκό» (Εμπορικό Κέντρο),«Miky» (Επαμεινώνδα 7),«Ράνια» (Δίρκης 36),«Prodigy.gr»(Πινδάρου 9),«Porto kaza»(Πινδάρου 23 και Δίρκης),«Ερμιόνη»(Δράκου 15),«Modelino» (Πινδάρου 9),«Dimopoulos »(Πινδάρου 4 και Δράκου 11),«SHERPA» (Πινδάρου 47),«Elysee» (Επαμεινώνδα 8) ,«Startime» (Εμπορικό κέντρο) 2,«Babino» (Επαμεινώνδα 34) ,Δαγδελένης Παναγιώτης (Πινδάρου 52),«biz» (Eπαμεινώνδα 59)«Ιωάννου»(Επαμεινώνδα 71),BERTO LUCCI(Δίρκης 37),Γαρυφαλλιά Τσιριγώτη (Εργ.Κατοικίες 35),Ιωάννα Χατζηπαναγιώτου-Δρόσου (Aντ.Βασιλείου 11), Αξάς Aντώνιος (Επαμεινώνδα 96),Κοιλαράκη Γιαννούλα (Δίρκης), Ευαγγελία Βασιλειάδου, Τζουβελέκης (Πινδάρου 46),Αφοι Τζελάκη (Πινδάρου 32),Βασιλική Μήτση  (Λοξής Φάλαγγος και Ετεοκλέους).

Ήταν μια ξεχωριστή Κυριακή με τέσσερις  επισκέψεις αγάπης.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA