Όταν σε λασπολογούν εσύ να ανθίζεις.Όταν σε βρίζουν εσύ να μοσκοβολάς.Η χάρη του Θεού αγκαλιάζει ότι ο κόσμος αφήνει ορφανό. Γέροντας Γαβριήλ ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Δύο  Κυκλαδίτικα νησιά επισκεφθήκαμε το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 20011, τα οποία συνδέονται με το Σεπτό Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου μέσα στα πλαίσια Ενοριακού Προσκυνήματος που διοργανώθηκε. Πρώτος σταθμός το «Ιερό Νησί» της Τήνου όπου προσκυνήσαμε την χιλιολιβανισμένη, χιλιολειτουργημένη και χιλιοπροσκυνημένη Θαυματουργό Εικόνα της Μεγαλόχαρης στον καλλιμάρμαρο και Περίπυστο Ιερό Ναό Της. Μετά την Παράκληση τελέσθηκε αρτοκλασία με τα δικά μας Τίμια Δώρα και στην συνέχεια προσκυνήσαμε και στον Ι.Ναό της Ευρέσεως το σημείο όπου βρέθηκε η Εικόνα της Ευαγγελίστριας.

      Αφού παραμείναμε στο «Ιερό Νησί» για λίγες ώρες αναχωρήσαμε για την Άνδρο όπου το απόγευμα επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνης και το πρωί της Πέμπτης συμμετείχαμε στην κατανυκτική Θ.Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Του Αγίου Νικολάου που τελέσθηκε από τον Καθηγούμενο Γέροντα Δωρόθεο ο οποίος πριν την Απόλυση απευθύνθηκε σε όλους με λόγους Πατρικούς τονίζοντας την αξία της προσευχής και αναφερόμενος  στην Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου μας η οποία ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2011 αποδεχόμενος το ευλαβές  αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου μας.Με πολύ σεβασμό ασπασθήκαμε την Μυροβλύτισσα Κυρά μας και την Τιμία Κάρα του Οσιομάρτυρος Νικολάου Του Νέου ψαλλομένης της Ιεράς Παρακλησεώς Του.

     Οι λίγες ξέγνοιαστες ώρες που παραμείναμε στην Άνδρο ήταν ικανές  να διαπιστώσουμε την ομορφιά της και την αρχοντιά της. Επιστρέψαμε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι σωματικά κυρίως  πνευματικά, κάτι που αποτελεί τον στόχο και το ζητούμενο σε κάθε Προσκυνηματική εξόρμηση.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA