Όταν σε λασπολογούν εσύ να ανθίζεις.Όταν σε βρίζουν εσύ να μοσκοβολάς.Η χάρη του Θεού αγκαλιάζει ότι ο κόσμος αφήνει ορφανό. Γέροντας Γαβριήλ ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

     Mε κατάνυξη και σεμονοπρέπεια εορτάσθηκε στην Ενορία μας η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ημέρα που φέρει τα ίσα της Αγίας και μεγάλης Παρασκευής με την ανάγνωση του Ευαγγελίου των Αχράντων Παθών,την Υμνολογία και την αυστηρή ανέλαιο Νηστεία.

     Την Τρίτη το απόγευμα εψάλη ο Μεγάλος Εσπερινός και στην συνέχεια το Μικρό Απόδειπνο με τους Χαρετισμούς του Τιμίου Σταυρού. Ανήμερα της Εορτής μετά το Μεσονυκτικό και τον Εόρτιο Όρθρο τελέσθηκε η Πανηγυρική Θ.Λειτουργία στο τέλος της οποίας έγινε η Κατανυκτική τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στον Ναό μας εντός αργυρού Σταυρού και η Ευλογία των τεσσάρων σημείων του ορίζοντος.

    Αφού έγινε και η κυρίως Ύψωση όλο το Σταυροαναστάσιμο εκκλησίασμα με φόβο και Χαρά σύμφωνα με το Δοξαστικό ασπάσθηκε το Τίμιο Ξύλο και άντλησε δυνάμεις πνευματικές για την συνέχεια της πορείας της καθημερινότητας του και της ανόδου του προσωπικού Γολγοθά.

    Το απόγευμα μετά τον Εσπερινό εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας στον Τίμιο Σταυρό.    

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA