''Όταν δεις κάποιον να έχει ανώμαλο βίο, αλλά πειστικά λόγια, να θυμηθείς τον δαίμονα που μιλούσε στο Χριστό με ρητά της Αγίας Γραφής''. Οσιος ΠαφνούτιοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     «Διπλῆν χαρὰν ἐσχηκότες, τῇ ἀναστάσει Χριστοῦ, καὶ τῇ σεπτῇ ἀθλήσει, τοῦ σοφοῦ Νικολάου· διπλοῦς οὖν καὶ τοὺς ὕμνους προσάγωμεν νῦν, καὶ θερμῶς ἀνακράζωμεν. Σῷσον ἡμᾶς πανάγιε Βασιλεῦ, Νικολάου ταῖς ἐντεύξεσιν».

      Ο ύμνος αυτός που είναι δανεισμένος από την Ασματική Ακολουθία του Οσιομάρτυρος Αγίου Νικολάου Του Νέου του εν Βουνένοις του Ιαματικού, αντιπροσωπεύει τα αισθήματα που διακατέχουν τις καρδιές μας όταν το ημερολόγιο δείχνει εννέα Μαΐου  ημέρα της Ανοιξιάτικης και Αναστάσιμης Μνήμης Του. Με διπλή χαρά λοιπόν και εφέτος εορτάσαμε και πανηγυρίσαμε την μνήμη του Προστάτου και Εφόρου της Ενορίας μας μαζί με τις άλλες δέκα εννέα (μόνον!) Ενορίες σε ολόκληρη την Ελλαδική επικράτεια , τα δύο Προσκυνήματα Του στα Βούνενα και στο Μπακλαλί Αλμυρού Βόλου, τα τέσσερα φερώνυμα  Μοναστήρια, τα δεκάδες Παρεκκλήσια, Εξωκκλήσια και Ιδιωτικούς Ναούς και κυρίως με την Ιερά και Παλαίφατο Μονή του Αγίου Νικολάου  Άνδρου όπου φυλάσσεται η Πάντιμος Κάρα του Ενδόξου Αθλητού της Πίστεως μας.

     Και εφέτος το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας μας με την βοήθεια πολλών συνεργατών που εθελοντικά προσφέρθηκαν κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την λαμπρή διεξαγωγή της Πασχαλινής Πανηγύρεως μας.  

     Την παραμονή της Εορτής στις 6.15 μ.μ αφού αναγνώσθηκε η Ενάτη Ώρα και ο Μικρός Εσπερινός άνοιξε η Ιερά Λειψανοθήκη του Οσιομάρτυρος εντός της οποίας φυλάσσεται ο Πολύτιμος Θησαυρός μας, το τεμάχιο από τα Σεπτά Λείψανα Του. Στις 7.00 μ.μ ακολούθησε ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα από τον Παν.Ιεροκήρυκα της Ι.Μητροπόλεως μας Αρχιμ.π.Ευτύχιο Σαρμάνη. Στις 10.00 μ.μ αναγνώσθηκε το Μικρό Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Αγίου. Την Αγιώνυμο Ημέρα το πρωί μετά τον Εόρτιο Όρθρο και την αρτοκλασία τελέσθηκε η Πανηγυρική Θ.Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Καθηγούμενο της Ι.Μονής Μαυροματίου Θηβών και Ιεροκήρυκα της Ι.Μητροπόλεως μας Αρχιμ.π.Σιλουανό Πεπονάκη. Το απόγευμα στις 6.30 μ.μ εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός και στις 7.00 μ.μ υποδεχθήκαμε τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας κ.κ ΓΕΩΡΓΙΟ ο οποίος χοροστάτησε στον Παρακλητικό Κανόνα και στα Εγκώμια του Αγίου και λίγο προ της Απολύσεως απευθύνθηκε στους πιστούς με λόγους Πατρικούς.

     Στις 8.15 μ.μ,με την συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, ξεκίνησε η Λιτάνευση του Ι.Λειψάνου και της παλαιάς Κτητορικής Εικόνος του Αγίου μας προς ευλογίαν, ενίσχυση και αγιασμό των φιλάγιων πιστών και των ευλαβών προσκυνητών.

    Τους Ύμνους έψαλαν με περισσή Μουσική Τέχνη και Γνώση (κάτι που συζητήθηκε και σχολιάσθηκε έντονα απ᾿ όλους) ο Πρωτοψάλτης κ.Δημ.Μπακόπουλος που διακονεί το Αναλόγιο στον Ι.Ν Φανερωμένης Χολαργού και οι ιεροψάλτες μας κ.Δημ.Αναδιώτης και κ.Αθ.Θεοδοσίου μαζί με τους βοηθούς των.

    Στον Ναό μας παρέστησαν για να τιμήσουν την Ενοριακή μας Πανήγυρη ο Βουλευτής κ.Μιχαήλ Γιαννάκης, ο Δήμαρχος της Πόλεως κ.Σπυρίδων Νικολάου, ο πρ.Βουλευτής κ.Ευαγγ.Μπασιάκος, ο Δημ.Σύμβουλος και Ενορίτης μας κ.Ανδ.Χατζησταμάτης και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Δ/ης του 6ου Δημ.Σχολείου Θηβών κ.Απ.Ντάντος, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων ,Αντιπροσωπείες από τις Ενορίες Αγ.Τριάδος Βαγίων και Κοιμ.Θεοτόκου Άσκρης κ.α, ενώ πλήθος κυριολεκτικά, πιστού και φιλέορτου λαού προσήλθε σε όλες τις Ακολουθίες και κατά την διάρκεια της ημέρας για να προσκυνήσει τον Ένδοξο Οσιομάρτυρα μας.

     Μετά την Θ.Λειτουργία το πρωί και την Λιτανεία το βράδυ στο Ενοριακό μας Κέντρο παρετέθησαν Εόρτιες Τράπεζες από τις Κυρίες του «Ενοριακού Ταμείου Αλληλεγγύης» για την φιλοξενία των φίλων της Ενορίας που ήλθαν από κοντά και από μακριά  ανταποκρινόμενοι στην Πρόσκληση μας, στους οποίους μαζί με τον καθιερωμένο άρτο προσφέρθηκε και το DVD με τον τίτλο «ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙΟΝ» που πρόσφατα ετοιμάσθηκε για να δίδεται ως μικρό ενθύμιο από την Ενορία μας.

     Ευχόμαστε  ο Θεός με τις ακοίμητες πρεσβείες του  Αγίου μας να  πληρεί τις καρδιές  μας με κάθε πνευματική  χαρά, να εκπληρώνει κάθε ευγενική και  φιλόθεο επιθυμία μας και να μας αξιώνει για πολλά-πολλά χρόνια να τον τιμούμε και να τον εορτάζουμε κυρίως με την μίμηση της αγίας ζωής Του.

Η Εικόνα του Αγίου μας υποδεχομένη τους φιλέορτους!

Απο τον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Το τέμπλο του Ναού μας ανθοστολισμένο!

'' Φώς ιλαρόν αγίας δόξης...''!

Απο την ακολουθία της αρτοκλασίας.

Απο την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία.

Ο Πρωτοψάλτης κ.Δημ.Μπακόπουλος.

Οι Ιεροψάλται μας κ.Δ.Αναδιώτης και κ.Α.Θεοδοσίου.

Απο την Αρχιερατική Χοροστασία.Ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Από την Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου μας.

'' Δεύτε πιστοί συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν Νικόλαον τον Νέον..''

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA