«Στη ζωή,να εμπιστεύεσαι εκείνους…που μπορούν να διακρίνουν αυτά τα τρία πράγματα:Τον πόνο που κρύβεις πίσω από το χαμόγελό σου…Την αγάπη που κρύβεις όταν εκφράζεις τον θυμό σου…Και… τα λόγια που κρύβεις μέσα στη σιωπή σου!».Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Μητροπολίτης » Εγκύκλιοι-Μηνύματα

Πρός

Τούς Εὐσεβείς Χριστιανούς

Τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Αγαπητοί αδελφοί,

      Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας είναι το οικολογικό πρόβλημα ,που συνίσταται κυρίως στην απειλή της εξάντλησης των φυσικών πόρων και στην καταστροφή του περιβάλλοντος από την ρύπανση .

      Πολλές είναι οι αιτίες στις οποίες η σύγχρονη επιστήμη αποδίδει το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Από χριστιανική όμως άποψη μπορούμε να πούμε ότι το οικολογικό πρόβλημα είναι πρωτίστως πνευματικό, αφού η στάση του ανθρώπου απέναντι στο φυσικό περιβάλλον καθορίζεται από την όλη πνευματική του συγκρότηση .

     Ένας άνθρωπος σε πνευματική σύγχυση και ακαταστασία καθίσταται απειλή για το περιβάλλον. Αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς χριστιανοί οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την σωτηρία του περιβάλλοντος, να το προστατεύσουμε, να μην το ρυπαίνουμε και το καταστρέφουμε.

     Ιδιαίτερα από τώρα και στο εξής η περίοδος είναι πολύ επικίνδυνη για την καταστροφή των δασών από πυρκαγιές. Οι πυρκαγιές αυτές έχουν εξελιχθεί κάθε καλοκαίρι σε εθνική μάστιγα και απειλή.

     Γι’ αυτό επιβάλλεται η προσοχή και επαγρύπνησή μας , γιατί η καταστροφή των δασών ακόμη και από αμέλεια αποτελεί όχι μόνο ποινικό αδίκημα αλλά και σοβαρό αμάρτημα.

    Πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε ότι από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο απαγορεύεται αυστηρώς από την αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία κάθε καύση σε δάση ,δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις στο Νομό μας .

    Η καύση των καλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια και αφού ληφθούν μέτρα ασφαλείας .

    Ας δείξουμε την υπευθυνότητα μας , το επίπεδο του πολιτισμού μας και την χριστιανική μας συνείδηση τηρώντας όλους τους όρους που ορίζονται για την αντιπυρική περίοδο .

Είναι κάτι που χρωστάμε στην πατρίδα μας και στις επόμενες γενεές .

Μετ΄ ευχών και αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

O ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA