«Οι ωραιότερες στιγμές που έζησα ήταν της αδικίας. Όποιος δέχεται τον άδικο, δέχεται τον αδικημένο Χριστό στην καρδιά του». Αγιος Γέρων ΠαίσιοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

     Με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου φθάνουμε στο τέλος ακόμη μιάς Μεγάλης Σαρακοστής και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε το Θείο Δράμα των Αχράντων Παθών και να γευθούμε την Χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Επιχειρούμε αυτόν τον μικρό πνευματικό Απολογισμό όχι για άλλον λόγο αλλά για να διαπιστώσουμε τις ελλείψεις μας, τις αποκλίσεις και την ανεπάρκεια στην διακονία μας με σκοπό την ουσιαστικότερη προσφορά προς τον λαό του Θεού.

      Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στην απρόσκοπτη τέλεση όλων των Ιερών Ακολουθιών οι οποίες χαρακτηρίζονται από την μεγάλη τους διάρκεια. Φυσικά χωρίς την συνδρομή των Ιεροψαλτών μας και την παρουσία αρκετών φιλακολούθων ψυχών που μας βοηθούσαν σε καθημερινό επίπεδο κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο.

      Θεωρούμε πως η παρουσία του Πνευματικού μας Πατέρα και Ποιμενάρχου μας Σεβ. Θηβών και Λεβαδείας κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ την Τετάρτη 30 Μαρτίου κατά την Αρχιερατική Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία ήταν η ξεχωριστή ευλογία που πήραμε για να μπορέσουμε να αρχίσουμε την πορεία μας, να προχωρήσουμε και να φθάνουμε συν Θεώ στο τέλος.

     Καθημερινα ετελείτο το Μεσονυκτικό,ο Όρθρος,οι Ώρες, ο Εσπερινός με το Θεοτοκάριο και το απόγευμα το Μεγάλο Απόδειπνο (με το τμήμα του Μεγάλου Κανόνος την Πρώτη Εβδομάδα των Νηστειών) ενώ κάθε Τετάρτη(απόγευμα) και Παρασκευή (πρωί)ετελείτο η Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία με προσέλευση πολλών πιστών στο Άγιο Ποτήριο.Τις Κυριακές εψάλετο ο Κατανυκτικός Εσπερινός και την Τρίτη Κυριακή των Νηστειών οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού ενώπιον του αποτμήματος του Τιμίου Ξύλου που φυλάσσεται στον Ναό μας. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας επισκεφθήκαμε τις Ι.Μονές Προφ.Ηλιού Τσάτσαρι και Γενεσίου της Θεοτόκου Ασωπίας ενώ δεχθήκαμε τις επισκέψεις, την Τετάρτη 6 Απριλίου της Ενορίας Αγ.Αικατερίνης Στυλίδος Φθιώτιδος και την Τετάρτη 16 Μαρτίου της Συγγραφέως και Λοχοτέχνιδος Παιδικών Βιβλίων κ.Γαλάτειας Γρηγοριάδου- Σουρέλη Συνεργάτιδος του Ραδιοφώνου της Πειραικής Εκκλησίας.

     Την Δεύτερη Κυριακή των Νηστειών εορτάσαμε την μνήμη των Βοιωτών Αγίων μας και υποδεχθήκαμε την Αγία Κάρα του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοίτου.Επίσης με την δέουσα κατάνυξη τελέσθηκαν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας με την Θεομητορική  Εικόνα στολισμένη κάθε Παρασκευή από διαφορετική Ενοριακή οικογένεια. Παράλληλα οι Μυροφόρες Κυρίες  που επιμελούνται τον στολισμό του Ιερού Επιταφίου έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία.

      Την Παρασκευή 8 Απριλίου τελέσαμε Αγρυπνία για τον Ακάθιστο Ύμνο ενώπιον της Θαυμάσιας Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας την οποία προσέφερε στον Ναό μας η Μεγάλη Δωρήτρια κ.Ελένη Μακρή την οποία ευγνωμονούμε για την αγάπη Της.

      Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην θεραπεία του Θείου Κηρύγματος κάθε Κυριακή μετά την ανάγνωση του Ι.Ευαγγελίου και στο Μυστήριο της Ι.Εξομολογήσεως από τον Παν.Αρχιμ.π.Παίσιο Αδελφό της Ι.Μονής Σαγματά, την Πέμπτη 7 Απριλίου  ο οποίος ομίλησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Δεύτερης Κυριακής των Νηστειών και από τον Εφημέριο,  σχεδόν καθημερινά.

    Την Παρασκευή 15 Απριλίου στην Προηγιασμένη Θ.Λειτουργία συμμετείχαν και τα παιδιά του 7ου Νηπιαγωγείου Θηβών στα οποία μετά την Θ.Μετάληψη και την διανομή του Αντιδώρου προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά.Την ίδια ημέρα το πρωί τελέσθηκε το Μυστήριο Του Ευχελαίου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Θηβών παρουσία του Διευθυντού κ.Αποστ.Ντάντου, του Συλλόγου των Διδασκάλων,αρκετών γονέων και των μαθητών.

      Παράλληλα φροντίσαμε και για τις υλικές ανάγκες των αναξιοπαθούντων Αδελφών μας με την διαμοίραση ειδών διατροφής και με έκτακτα οικονομικά βοηθήματα.

      Μακάρι αυτές οι ευκαιρίες, που ανήκουν στα καθήκοντα μας και δεν αποτελούν μία ιδιαίτερη διακονία, να βοηθήσουν τους Ενορίτες μας και να διοχετεύσουν σε όλους  δύναμη και στήριξη πνευματική.

Καλό υπόλοιπο!

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA