«Δε χρειάζομαι να διαβάσω εφημερίδες (…) από τη συμπεριφορά του περαστικού στο δρόμο, μπορώ να πληροφορηθώ καλύτερα από κάθε εφημερίδα ποιοι είμαστε, που πάμε…» Μίλτος ΣαχτούρηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 Αγαπητό μου παιδί,

Η Αγία μας Εκκλησία η οποία κατανοεί τα πολυποίκιλα προβλήματα μας, έρχεται να δωρίσει στην δύσκολη καθημερινότητα μας από μια γιορτή η οποία αφορά  είτε το πρόσωπο του Κυρίου, είτε της Παναγίας, είτε των Αγίων μας.

Η γιορτή στην Εκκλησία κάνει τους ανθρώπους να συναντιούνται για να χαρούν ο ένας τον άλλο, για να χαρούν την ομορφιά της συναναστροφής με άλλα πρόσωπα.

Η γιορτή μέσα στην Εκκλησία κάνει τους ανθρώπους να θυμούνται πως η ζωή τους πρέπει να μεταμορφωθεί για να αποκτήσει αληθινό νόημα.

Η γιορτή μέσα στην Εκκλησία κάνει τους ανθρώπους να ξεκουράζονται ,να αναπαύονται και να ανακαλύπτουν πως ακόμα και μέσα από την ανάπαυση μπορούν να είναι δημιουργικοί.

Η γιορτή μέσα στην Εκκλησία κάνει τους ανθρώπους να στέκονται πρόσωπο με πρόσωπο μπροστά στον Θεό μέσα στα πλαίσια της Θ.Λειτουργίας, να κοινωνούν μαζί του και να εναποθέτουν σε Αυτόν τις αγωνίες ,τους φόβους τους και τα προβλήματα τους.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών φέρνει τους μαθητές μπροστά στην επιβλητική μορφή του Μ .Βασιλείου, ο οποίος συνδύασε τη γνώση με την πράξη, δημιουργώντας από τη μία τις βάσεις της πίστης μας με την διδασκαλία του και από την άλλη μια ολόκληρη πόλη-την Βασιλειάδα-για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών φέρνει τους μαθητές μπροστά στην ασκητική μορφή του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος μίλησε στους ανθρώπους με μία γλώσσα που άγγιζε τα καθημερινά τους προβλήματα, αλλά και με μια γλώσσα που τους αποκάλυπτε το Χριστό.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών φέρνει τους μαθητές μπροστά στη βασανισμένη μορφή του Αγ.Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος έκανε την προσευχή του ποίηση και αντάλλαξε τον Πατριαρχικό Θρόνο της Κ/πόλεως με ένα ερημικό ασκητήριο.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών φέρνει εσάς τους μαθητές μπροστά στις παρηγορητικές μορφές των Διδασκάλων της Εκκλησίας μας, που δεν επιθυμούν μόνο την κατάκτηση της γνώσης, αλλά την δυνατότητα να αποκτήσετε μια μορφή ακέραιη, μια όψη, ένα πρόσωπο απέναντι στους συνανθρώπους  σας και απέναντι στον Θεό.

Η Εκκλησία σήμερα έρχεται να προσφέρει ταπεινά σε όλους σας αυτό το δώρο της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, ευχόμενη με την βοήθεια και την συμπαράσταση τους, να βγείτε νικητές της μάθησης και της ζωής.

 

Η Ενορία σου!

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA