Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.

       Με ιδιαίτερη κατάνυξη και Θεομητορική ευλάβεια τελέσαμε και φέτος την Αγρυπνία για τον Ακάθιστο Ύμνο της Παναγίας μας, τον οποίο έψαλαν οι ευσεβείς Πρόγονοι μας το 626 μ.Χ αγρυπνούντες και ακάθιστοι, για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς την Υπέρμαχο Στρατηγό του ευσεβούς Γένους μας όταν τα στίφη των Αβάρων και των Περσών πολιόρκησαν την Βασιλεύουσα Πόλη και με την Προστασία της Κυρίας Θεοτόκου αναχαιτίσθηκαν και ο λαός διασώθηκε απο την σφαγή και την ατίμωση.

       Την Παρασκευή 19/3/10 το βράδυ ξεκίνησε η Αγρυπνία με την  Ακολουθία του Όρθρου  με την συμετοχή πάρα πολλών πιστών,  κατά την διάρκεια του οποίου ειπώθηκαν τα ανεπανάληπτα εκείνα Χαίρε στην Θεοτόκο ενώπιον της Παλαιάς Ασημοσκέπαστης Αγιορείτικης Εικόνος του Ευαγγελισμού που φυλάσσεται στον Ναό μας.Κατόπιν τελέσθηκε η Θ.Λειτουργία με αρτοκλασία και ακολούθησε η ευλογία του Κολλύβου της Θεοτόκου.

      Μετά την διαμοίραση του Αντιδώρου περίπου σαράντα αγρυπνούντες συμετείχαν στην Τράπεζα που παρετέθη στο Ενοριακό Κέντρο.Περί το τέλος έγινε η τελετή της Υψώσεως της Παναγίας σύμφωνα με το Μοναστηριακό Τυπικό.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA