Υπάρχουν δύο τραγωδίες στη ζωή: Η μία είναι η αποτυχία στην εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Η άλλη είναι η εκπλήρωση όλων των επιθυμιών μας. Τζώρτζ Μπέρναρ ΣώΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Εκδόσεις » Έντυπα

Πώς να….καταστρέψετε

αποτελεσματικά  

το παιδί σας!

 

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

Από μικρό να μην του αρνείστε  τίποτα . Δίνετέ του ό,τι επιθυμεί ό,τι ζητάει, ιδίως όταν πεισματώνει και κλαίει . Έτσι θα μεγαλώσει και θα πιστεύει πως οι άλλοι του οφείλουν τα πάντα, πως έχει μόνο δικαιώματα .

Όταν αρχίσει να ξεστομίζει βρισιές , εσείς να γελάτε . Έτσι θα του δώσετε να καταλάβει ότι είναι πολύ έξυπνο!

Μην του λέτε ποτέ : «αυτό είναι κακό!». Έτσι λένε μόνο τα παλιά μυαλά . Όταν αργότερα θα συναντήσει στη ζωή του δυσκολίες και θα υποστεί το κακό, τότε θα έχει την βεβαιότητα , πως η κοινωνία είναι που το αδικεί .

Μαζεύετε εσείς ό,τι παρατάει εδώ κι εκεί –βιβλία , ρούχα , παπούτσια …Μη του πείτε ποτέ : «Μάζεψέ τα , βάλ΄ τα στην θέση τους ». Έτσι θα πιστέψει, πως η μάνα είναι δούλα του, και πως για όλα είναι πάντα υπεύθυνοι οι άλλοι .

Αφήστε το να βλέπει τα πάντα (προπαντός στην τηλεόραση) και να διαβάζει τα πάντα , χωρίς ποτέ να το καθοδηγείτε. Το παιδί σας είναι ατσίδα και ξέρει να διακρίνει! Η μόρφωσή του θα γίνει έτσι πολύ πλατιά!

Μην του δίνετε καμία πνευματική αγωγή. Να κοροϊδεύετε μπροστά του την πίστη, την Εκκλησία , τους παπάδες κι εκείνους που τους ακολουθούν. Όταν το παιδί μεγαλώσει , «θα διαλέξει από μόνο του».

Δίνετέ του μπόλικο χαρτζιλίκι για να μη νιώθει κατώτερο από τους άλλους και «να μην στερηθεί ό,τι στερηθήκατε εσείς». Όταν μεγαλώσει , θα είναι βέβαιο πως την αξία στον άνθρωπο την δίνει το χρήμα , αδιάφορο πως αποκτήθηκε .

Μην του λέτε ποτέ : «κάνε αυτό» ή «μην κάνεις εκείνο», γιατί έτσι το καταπιέζετε , δεν σέβεστε την ελευθερία του και την προσωπικότητά του. Μπορεί μάλιστα να του δημιουργήσετε και…ψυχικά τραύματα! Όταν μεγαλώσει , θα νομίζει πως η ζωή είναι μόνο να διατάξεις , ποτέ ν΄ ακούς!

Να τσακώνεστε, να βρίζεστε, να προσβάλλετε ο ένας τον άλλον μπροστά του χωρίς ντροπή. (Μην ανησυχείτε , έτσι δεν θα του δημιουργήσετε…ψυχικά τραύματα!). Αργότερα , όταν παντρευτεί , θα του φαίνεται φυσικό να κάνει τα ίδια .

Όταν αρχίσει να μπλέκεται στα δίχτυα της φιληδονίας , εσείς κλείστε τα μάτια σας . Μην του μιλήσετε , μην το καθοδηγήσετε , μην το συμβουλέψετε . Αφήστε το να βγάλει τα μάτια του, αφού «αυτό είναι φυσιολογικό».

Να παίρνετε πάντα το μέρος του μπροστά στους δασκάλους και τους γείτονες. Μην πιστεύεται ποτέ ότι «το αγγελούδι σας» μπορεί να κάνει αναποδιές και ατιμίες . Βρίστε εκείνους που φιλικά και καλοπροαίρετα σας αναφέρουν κάτι σχετικό. Είναι…συκοφάντες και ζηλιάρηδες !

Όταν θα πάτε στο αστυνομικό τμήμα , όπου το μάζεψαν, γιατί έκλεψε ή γιατί πήρε ναρκωτικά , φωνάξτε δυνατά μπροστά σε όλους ότι είναι ένα παλιόπαιδο, ένας αλήτης , ότι θυσιαστήκατε για το καλό του, αλλά δεν μπορέσατε ποτέ να το συμμαζέψετε . Έτσι εσείς θα βγείτε καθαροί .

 

Ετοιμαστήκατε για μια ζωή γεμάτη πόνο και τύψεις .

Θα την έχετε…

 

Από το βιβλίο « Μητέρα πρόσεχε» .Ι. Μονή «Παρακλήτου»

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτεΠατήστε εδώ για να δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA