«Στη ζωή,να εμπιστεύεσαι εκείνους…που μπορούν να διακρίνουν αυτά τα τρία πράγματα:Τον πόνο που κρύβεις πίσω από το χαμόγελό σου…Την αγάπη που κρύβεις όταν εκφράζεις τον θυμό σου…Και… τα λόγια που κρύβεις μέσα στη σιωπή σου!».Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Μονοήμερη προσκυνηματικη Εκδρομή πραγματοποιήσαμε στην Κορινθία την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 με σκοπο την πνευματική μας τροφοδοσία  αλλά και την ψυχαγωγία.

Πρωτος  σταθμος η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού πάνω από την τεχνιτή λίμνη Δόξα μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον όπου ο Γέροντας της Μονής Αρχιμ.π. Αθανάσιος μας υποδέχθηκε και μας φιλοξένησε και υλικά και πνευματικά με αγάπη και αρχοντιά. Τελέσαμε την Παράκληση και την αρτοκλασία και στο περίβολο της Μονής είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα γλυκά και αλμυρά εδέσματα που η αγάπη του π.Αθανασίου και των διακονητηριών μας προσέφερε αλλά κυρίως τις συμβουλές του και τις προτροπές του για την ζωή μας  κοντά στην Εκκλησία.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα όπου τσουγκρίσαμε τα κόκκινα αυγά επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Παναγίας «Πάντων  Χαράς»όπου αφού πήραμε την ευχή του Μακαριστού Κτήτορος Γέροντος Προκοπίου προσκυνήσαμε στο Καθολικό , τελέσαμε την Παράκληση και προσκυνήσαμε την Θαυματουργό Εικόνα της Θεομήτορος.

Το απόγευμα βρεθήκαμε στην πόλη της Κορίνθου και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό  του Πολιούχου Αγίου Αποστόλου Παύλου και λάβαμε  την ευλογία των Ιερών Λειψάνων εν οις και του Αποστόλου Παύλου που φυλάσσονται εκεί. Μετά τον Εσπερινό  και αφού ο Αιδεσιμολ.π.Παναγιώτης μας μίλησε για την ζωή και το έργο του Ουρανοβάμονος Αποστόλου  μας  προσφέρθηκε Δείπνο  από τις συνεργάτιδες της Ενοριακή Διακονίας. Ήταν μια δροσερη μέρα με πολλές ευλογίες,δώρα,διακονίες και ευκαιρίες.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA