Το να μετράς την αγάπη των άλλων είναι σαν να μετράς την εγωπάθειά σου. Μην μετράς…μόνο αγάπα, κι ας χάσεις στο μέτρημα. Αρχιμ. Παύλος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

Με την χαρά της Αναστάσεως στην καρδιά εορτάσαμε την πασχαλινή και Αναστάσιμη Μνήμη του «Αγίου των λουλουδιών, των κόκκινων τριαντάφυλλων και της ανοίξεως» , τον ροδοστεφή Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον Νέο μέσα στην Λαμπροβδομάδα στις 8 και 9 Μαίου 2024.

Την παραμονή εψάλη ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα προεξάρχοντος του παν.Αρχιμ.π.Δανιήλ Στέφα Εφημερίου του Ι.Ν Αγίων Θεοδώρων Θηβών,με την συμπροσευχομένη παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Θηβών Αιδεσιμολ.Πρωτ.π.Γεωργίου Τουλουμάκου Εφημερίου του Ι.Ν Αγ.Δημητρίου-Μεγάλης Παναγίας Θηβών και άλλων Πατέρων και αδελφών.Σε όλους τους συνεορτάστες προσφέρθηκε ένα μικρό τεμάχιο ξύλου από το Δενδρο που δέθηκε και βασανίστηκε ο Οσιομάρτυρας στα Βούνενα της Θεσσαλίας.

Την Αγιώνυμο Ημέρα τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον πανοσιολ.Καθηγούμενο της Ι.Μονής Αγίων Αναργύρων Λιβαδειάς και Εφημέριο του Ι.Ν Παναγίας Σκριπούς Ορχομενού Αρχιμ.π.Νεκταρίου Αυγέρου,συνιερουργούντων του Πανοσιολ.Αρχιμ.π.Ιεροθέου Παπαγρηγορίου από την Ι.Μητρόπολη Χαλκίδος, του Πανοσιολ.Αρχιμ.π.Εφραίμ Χριστοφοράκου Εφημερίου του Ι.Ν Αγ.Δημητρίου Ασωπίας και του Ιερολ.Αρχιδιακόνου της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς π.Σιλουανού Τζουμανέκα.

Το εσπέρας εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσιολ.Καθηγουμένου της Ι.Μονής Οσίου Λουκά Στειρίου Λιβαδειάς Αρχιμ.π.Σεραφείμ Παυλίδη με την συμμετοχή και άλλων Πατέρων και Αδελφών. Ακολούθησε με ψιλόβροχο  η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Οσιομάρτυρος την οποία μαζί με τον ευσεβή και φιλάγιο λαό ακολούθησαν Ενορίτες απο την Ενορία Αγίου Παντελεήμονος Καπαρελλίου με τον Εφημεριό τους  Αιδεσιμ.π.Δημ.Αναδιώτη, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Γεώργιος Αναστασίου, οι Βουλευτές κ.Ε.Κτιστάκης,κ.Π.Πούλου και κ.Γ.Μουλκιώτης ,η Πρόεδρος του Περιφ.Συμβουλίου κ.Λουκία Μαγουλά,Αντιδήμαρχοι,Δημ.Σύμβουλοι,Εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας,Εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων,το Τμημα του Ελληνικου Ερυθρού Σταυρού,μελη της ''Σχολής Παντανάσσης'',ο Χορευτικός Σύλλογος «Τερψυχόρειον»  και η Φιλαρμονική του Δήμου μας.

Τους ύμνους έψαλαν ο Αιδεσιμ.π.Δημήτριος Μπακόπουλος Εφημέριος και ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν Παντοβασίλισσας Ραφήνας κ.Αδαμάντιος Αργυρόπουλος και οι Ιεροψάλτες του Ναού μας κ.Ηρακλής Ασήμου και κ.Δημ.Τζαφέρης.

Ευχαριστούμε όλους όσοι κοπίασαν και διακόνησαν για την προετοιμασία και διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως και ευχόμαστε σε όλους υγεια ψυχοσωματική και κάθε Ουράνια Ευλογία με τις ακοίμητες πρεσβείες του Αιματοβλύτου Οσιομάρτυρος.

 

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA